Your Cart

5 tips om medewerkers thuis in beweging te houden

Je hoort het wel eens, een gezond lichaam vertaalt zich in een gezonde geest. Nu vele medewerkers van thuis uit moeten werken is niets minder belangrijk. Hier kom te weten wat je kan doen om je medewerkers lekker in beweging te houden. Je krijgt tips over welke manieren er zijn en hoe ze deze manieren kunnen toepassen! Zoals de titel zich weergeeft; bewegende medewerkers? Fijne medewerkers! 

Duurzame inzetbaarheid


Werkgevers hebben het liefst een team van gezonde medewerkers die uithoudingsvermogen, motivatie en energie hebben. Uiteraard hebben deze eigenschappen ook een positief effect op de werknemer zelf. Fit zijn geeft je niet enkel fysiek genot maar ook geestelijk genot. Het zorgt voor vitaliteit en focus. Deze twee opgesteld is gelijk aan groei in je loopbaan alsook adequaat je werkzaamheden blijven vervullen met een fijn gevoel. Hier vind je tips over hoe jij als werknemer fit kan blijven! Leeftijd maakt geen verschil en iedereen kan het doen, ook van thuis uit.

Nog meer info over de succesfactoren vind je via de volgende link: duurzame inzetbaarheid

De dag goed starten


Om de dag goed van start te laten gaan is het belangrijk om het hoofd leeg te maken. Je kan de dag best starten met een heerlijk gezond ontbijtje, een lekker stuk fruit alsook yoga of een stretching van het lichaam on de spieren los te maken! Je kan je favoriete youtube filmpje of online les opzoeken en je lichaam op deze manier activeren voor meer energie en focus doorheen de dag.

Water geeft je kracht


Het is makkelijker in beweging te blijven als jij jezelf goed blijft hydrateren. Een mini wandeling van de zetel tot aan de koelkast is het zeker waard! Water geeft je kracht en vooral niet te onderschatten. Je kan hier ook je favoriete drinkfles kopen waardoor water drinken een verwennerij wordt! 

Mentale gezondheid is een prioriteit


Zoals in de website van duurzame inzetbaarheid duidelijk geschreven staat, heeft je mentale gezondheid ontzettend veel effect op hoe jij je dagelijkse taken uitvoert en de kwaliteit daarvan. Het kan zelfs een burn-out voorkomen! Door te sporten en je goed in je vel te voelen, gaat je mentale gezondheid enkel maar verbeteren. Het stresshormoon cortisol, kunnen we effectief tegen gaan door te bewegen terwijl we het gelukshormoon, endorfine net aan maken! Je gaat niet enkel voldoening en motivatie krijgen maar je gaat ook nog eens een goede nachtrust hebben en dit allen samen opgesteld, is een gezonde levensstijl! 

Sporten als ontspanning


Ja, je hoort me goed! Sporten kan ook een ontspanning zijn. Yoga, stretching maar zelfs een loopband of wandeling hoeft geen karwei te worden. Een fijn voorbeeld is de combinatie van een loopband, comfortabele sportkledij en motiverende muziek in de oren door oordopjes te gebruiken, kan al heel wat ontspanning opleveren. Kan je alvast niet wachten? Klik dan hier en ga een kijkje nemen naar de ruime keuze van fitnessaparaten, kledij en alles wat daarbij hoort!

Organisatie is de sleutel


Organiseer je dag en plan uit wanneer jij je pauzes neemt om zo na te gaan of je wel genoeg rust neemt maar ook je huishoudelijke taken kan uitvoeren. Huishoudelijke taken uitvoeren, kan je zeker toevoegen aan je beweging wanneer je van thuis uit werkt. Thuis werken hoeft echt niet in de weg te staan voor een gezonde levensstijl, integendeel. Het kan je net een gezonde levensstijl helpen creëren!

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje