Your Cart

De bierdrinkende en sportieve student

Naast dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is, weet ook iedereen weet dat studeren en sporten niet de beste combinatie is. Of je hebt het zelf meegemaakt of je hebt je vrienden elk jaar zien groeien in de breedte. Verschrikkelijk! Je komt van de middelbare school als slanke den, maar komt vervolgens in een cultuur terecht waar elke dag wel een biertje wordt genuttigd.. ook wel ‘de biercultuur’. Om die biertjes een beetje te compenseren willen studenten toch wel gaan sporten. En nee, de eeuwenoude grap dat drinken ook sporten is omdat je je biertje naar je mond brengt telt niet!

Die kilo’s, die wil je gewoon kwijt. Hoe doe je dat? Voor de gemotiveerde mensen kan dit al betekenen dat je je minimaal 3 keer per week waagt aan hardlopen. Echter voor de iets minder gemotiveerde mensen is de sportschool perfect. Qua apparaten staat alles voor je klaar en tijdens lesjes wordt precies verteld welke arm of been je moet optillen. Je zult snel zien dat de sportschool absoluut zijn werk doet! Naast dat je natuurlijk dat buikje aan het wegwerken bent merk je ook dat je een stuk fitter wordt. Spieren zullen groeien en deze spieren verbranden het vet. Even een tilletje geven tijdens het verhuizen van een huisgenoot of dat fust voor een feestje is opeens geen probleem meer.

Wist je dat je van sporten blij wordt? Dit is zelfs bewezen! Door lichamelijke beweging komt het stofje endorfine vrij wat een gevoel van geluk geeft. Een extra uurtje studeren daarna wordt geen enkel probleem meer. Ook geeft het je een enorme boost als de weegschaal je een positief getal geeft.

Het enige heikel puntje voor studenten om bij een sportschool te gaan is dat het geld kost. Maar wees eens eerlijk tegen jezelf. Dan maar wat minder geld uitgeven aan bier of gewoon een bijbaan in je woonplaats nemen. Daar is ook nog niemand aan onder door gegaan. Een baantje in je studententijd staat goed op je CV en daar ga je later veel aan hebben. Werkgevers zijn altijd erg blij om te zien dat studenten naast het ‘genieten van het leven’ nog wat meer hebben gedaan. Er zijn diverse mogelijkheden voor bijbanen, je kan bijvoorbeeld op zoek naar parttime vacatures voor overdag, avondwerk of op zoek naar weekendwerk bij jou in de buurt.

Kortom, wil je lekker gaan sporten maar heb je niet genoeg geld om je abonnement te betalen? Ga dan of bezuinigen op je maandelijkse kosten of een bijbaantje zoeken. Wil je het echt goed doen? Zoek dan een bijbaan waarbij je veel lichaamsbeweging hebt. Bijvoorbeeld in de horeca of als postbezorger. Dan heb je nog wat extra lichaamsbeweging erbij!

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje