Your Cart

Blessures, hoe en wat

Iedereen komt er in hun leven wel mee in aanraking: een blessure. Blessures zijn er in alle vormen en maten, en kunnen allen compleet verschillende oorzaken hebben. In dit blog wordt uitgelegd wat blessures inhouden, hoe ze vaak voorkomen en wat je er tegen kan doen.

Wat zijn blessures

Blessures zijn een pijnlijke overbelasting van een deel van het lichaam. Vaak komt een blessure voor bij een gewricht, een spier of een pees. Blessures komen dan ook in alle delen van het lichaam voor, van knie- en liesblessures, tot rugklachten en zweepslag. Veel van de blessures komen bijna direct door sporten. Te hard of te vaak sporten kan last brengen op de spieren of pezen, wat uiteindelijk zorgt voor een blessure. Ook kan verkeerd sporten of een plotselinge, onverwachte beweging ervoor zorgen dat de spieren en pezen overbelast raken, of soms zelfs scheuren.

Wat je tegen blessures kan doen

Je kan blessures eigenlijk op twee manieren aanpakken; preventie een genezing. Preventie is natuurlijk gericht op het voorkomen van een blessure, wat veel makkelijk en efficiënter is als genezen. Het is dan ook verstandig om jezelf niet te veel te overbelasten, zeker bij het sporten. We hebben al gezien dat dit één van de voornaamste oorzaken is van een blessure, en dit weghalen kan ontzettend veel pijn en ongemak voorkomen. Ook goed voor je lichaam zorgen, en regelmatig rust nemen haalt al veel risico weg.

Natuurlijk kan je zelfs met de beste voorzorgsmaatregelen nog een blessure krijgen. In dit geval is het dan ook verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een deskundige, die je de zorg kan geven die jij nodig hebt. Vaak is dit in de vorm van een fysiotherapeut, maar ook meer gespecialiseerde zorg is mogelijk, zoals bij hielspoor. De meeste behandelingen van een blessure centreren rondom de spier kalmeren, rust nemen en verdere behandeling aan de spier, pees of gewricht.

Als je iets weg kunt nemen uit dit blog, dan is het dat blessures iedereen kunnen raken. Neem dus goede voorzorgsmaatregelen, en probeer ze zo veel mogelijk te voorkomen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje