collageen poeder

Collageen poeder voor een betere huid

De koude wintermaanden zitten er weer aan te komen en dit kan zorgen voor een heel mooi pak sneeuw buiten, maar dit heeft ook grote nadelen voor veel mensen hun huid. Als je buiten lekker een sneeuwballengevecht aan het houden bent heb je het misschien nog niet door, maar door al die kou kan jouw huid heel wat te verduren krijgen. Helaas is onze huid vaak erg gevoelig en kan deze al snel ruw en droog aanvoelen en kunnen er snel puisten of acne ontstaan. Mocht je een aantal tips willen, lees dan onderstaande informatie. We vertellen hier bijvoorbeeld ook meer over collageen poeder.

Onze huid is onvoorspelbaar en dit kan soms helaas niet in ons voordeel werken. Net voor je een groot feest hebt of een belangrijke presentatie is je huid ineens helemaal niet wat je normaal gewend bent. Misschien heb je een grote puist op je neus of zijn je wangen zo droog dat je er bijna velletjes van kunt afhalen. Wat het ook is je hebt altijd spijt dat je niet net iets beter voor je huid hebt gezorgd. Niet alles kan natuurlijk voorkomen worden, maar als je goed voor je huid zorgt, is de kans op een gladde en mooie huid veel groter.

1. Reinig en houdt het schoon

Als je goed wilt gaan zorgen voor je huid, dan is het belangrijk dat je elke dag je huis goed reinigt en schoonhoudt. Dit kan onder andere middels collageen poeder Elke dag is je gezicht blootgesteld aan superveel vervuiling en talg. Ook dragen veel mensen elke dag make-up wat ervoor zorgt dat je poriën verstoppen en dit is alles behalve ideaal voor je huid. Het is enorm belangrijk dat jij je huid elke dag goed en grondig reinigt. Als je het perfect wilt doen, dan doe je dit minimaal twee keer per dag.

Handig is om dit te doen voordat jij je dagcrème opdoet en voor jij ook weer je nachtcrème aanbrengt. Je kunt er ook voor zorgen dat je huid minder in aanraking komt met vuil door bijvoorbeeld een schone omgeving te hebben. Voorkom dat er veel stof ophoopt en vervang je kussensloop regelmatig. Ook handdoeken en bijvoorbeeld make-up kwasten zullen goed schoon moeten zijn. Ga dus echt aan de slag met de basis als je een goed verzorgde huid wilt hebben. Ook raden we het je aan om de volgende alinea door te nemen, hier vertellen we je waarom collageen poeder een aanrader is.

2. Maak gebruik van collageen poeder

Als tweede is het aan te raden om collageen poeder te gaan gebruiken. Collageen poeder heeft erg veel voordelen, zo zorgt het ervoor dat je huid elastisch blijft. Collageen poeder zorgt dus voor een huid die elastisch is en dit zorgt voor een stralendere en vollere huid. Dit is zeker voor de koude periode die wij ingaan erg fijn om te hebben. Naast dat het goed is voor je huis helpt collageen poeder ook bij het beschermen van je organen. Daarnaast helpt collageen poeder ook bij het opbouwen van je spieren, kortom heel veel redenen om collageen poeder te gaan gebruiken. Doe zeker ook zelf eens onderzoek naar de voordelen van collageen poeder en kijk of het iets zou kunnen zijn voor jou

3. Drink veel water en sport

Collageen poeder is absoluut een aanrader, echter is er nog iets anders absoluut een aanrader. Het is namelijk zeer belangrijk om genoeg water te drinken en om genoeg te bewegen. Water hydrateert natuurlijk de huid en dit is erg belangrijk voor een gezonde huid. Zorg dus dat je af en toe wat beweging krijgt en zorg dat je dagelijks minimaal twee liter water binnenkrijgt.

3 Redenen om thuis te sporten

Sporten is hartstikke gezond voor je, je kan aan je conditie werken en sterker worden. Een populaire plek om aan je gezondheid te werken, is de sportschool. En voor een goede redenen ook; alle spullen en apparaten die je mogelijk nodig zou kunnen hebben zijn daar, andere mensen zien sporten kunnen je motiveren, je hebt toegang tot groepslessen en tips voor gezonde voeding. De ultieme plek om (weer) in vorm te komen. Maar helaas zijn sportscholen ook niet perfect. Zo kunnen ze aardig prijzig zijn, bepalen wanneer je kan sporten en ga zo maar door. Gelukkig is er ook nog een andere populaire optie die je kan overwegen als het aankomt op fitness: thuis sporten. In deze tekst gaat het over drie redenen waarom je voor die keuze zou moeten kiezen.

Je bent goedkoper uit

Zoals staat op sites zoals www.bespaargelijk.nl, besparen is actueler dan ooit. Iets waar je op zou kunnen besparen is de sportschool. Sportscholen kunnen namelijk erg prijzig zijn. Wie elke dag intensief sport zou een abonnement kunnen nemen, maar als je voornamelijk maar eventjes een paar keer per week wilt gaan, is het een stuk voordeliger om thuis aan de slag te gaan. Veel lessen en oefeningen zijn online te vinden, zoals op YouTube, allemaal gratis materiaal om mee aan de slag te gaan. Verder zou je eventueel wat fitnessspullen kunnen kopen, zoals de geschikte kleding en wellicht wat gewichten, maar dat is niet eens per se nodig, aangezien je ook gewichten zelf kan maken, of ergens kan lenen.

Bepaal zelf wanneer je sport

Hoewel er een aantal sportscholen zijn die 24 uur per dag open zijn, zijn er ook nog een aantal die dat niet zijn. Vaak zijn deze ’s nachts dicht. Misschien juist op de tijd dat jij graag sport vanwege je baan of om een andere reden. Als je thuis sport is dat geen probleem, daar ben je helemaal vrij in wanneer en hoe je sport. Ook kan je thuis lessen volgen op elk gewenst moment in plaats van je te moeten houden aan het groepslessenschema van de sportschool.

Je hoeft niks te delen

In de sportschool moet je alle apparaten en spullen met anderen delen. Met vreemden. En er zijn er genoeg die niet altijd hun apparaten schoonmaken na gebruik, wat erg onhygiënisch is. Als je thuis sport heb je geen last van vreemden die hun apparatuur niet schoonmaken. Ook is alles thuis altijd beschikbaar als je het nodig hebt, aangezien je het niet hoeft te delen. Zo kan je je workout ongehinderd afmaken.

Welke sporten kun je helemaal gratis bij huis doen?

Het afgelopen jaar moesten we allemaal veel creatiever worden met veel verschillende dingen tijdens de lockdowns. Zo ook hoe we onze nodige beweging nog krijgen. Die creativiteit heeft ook voor veel vernieuwing gezorgd. Zo zijn er veel sporten waarbij je zeer intensief bezig kunt zijn en het je ook nog eens niks hoeft te kosten. Geen dure fitness abonnementen meer, maar gewoon lekker bij huis intensief en helemaal gratis sporten. 

Buiten hardlopen en de natuur in

Tijdens het sporten de natuur ingaan is een van de fijnste dingen die er zijn. We zijn namelijk steeds verder weg van de natuur af gaan leven. Maar wanneer we buiten gaan hardlopen of gaan fietsen is het de perfecte kans om toch weer even te genieten van de natuur. Enerzijds spannen we ons dan flink in, maar door weer in de natuur te zijn komen we tegelijkertijd juist ook weer tot rust en dat is een groot voordeel. 

Trailrunning is een sport waarbij je veel meer de natuur ingaat. Je loopt op verschillende ondergronden en bent dus zeer actief bezig. Om aan trailrunning te doen moet je alleen eenmalig even de juiste kleding halen, maar daarna kun je er zo lang als je wilt van genieten en hoeft het je niks te kosten. Kies voor goede kwaliteit van bijvoorbeeld een populair merk zoals Salomon kleding voor dames

Youtube en andere platformen zijn je beste vrienden

Gewoon echt vanuit huis sporten? Dan doe je er goed aan om Youtube eens te checken. Het staat boordevol met allerlei programma’s voor bijna alle sporten die je maar vanuit huis kunt doen. En het kost je helemaal niks! Helemaal wanneer je een kanaal hebt gevonden die je goed bevalt dan kun je hier op termijn gewoon lekker aan mee blijven doen. 

Zo zijn er lessen te vinden voor online Yoga, maar ook spinning, pilates en zelfs sporten als crossfit en veel meer. Het kanaal van Yoga with Adriene is bijvoorbeeld een heel bekend kanaal voor Yoga. Ook wanneer je jouw kennis en motivatie wilt vergroten op het gebied van sport en gezondheid dan vind je het allemaal op Youtube. 

Je eigen gym aan huis

Heb je er thuis de ruimte voor? Maak dan je eigen gym aan huis. Natuurlijk is de eenmalige aanschaf van wat spullen vaak wel nodig, maar daarna heb je alle spullen in huis en je kan het zelfs in de toekomst weer verkopen. Wil je helemaal niks uitgeven? Dan kun je altijd op een creatieve manier zelf wat dingen in elkaar knutselen om dan toch nog een soort van een gym aan huis te bouwen. 

manuele therapie

Wanneer is manuele therapie de oplossing voor je klachten?

Welke vorm van therapie dé oplossing is voor jouw klachten, hangt grotendeels af van de aard en kenmerken van de klachten. Voorbeelden van therapeuten zijn onder andere de fysiotherapeut en de manueel therapeut. Wellicht is manuele therapie dé oplossing voor de klachten waar je nu al zo lang mee loopt. Wanneer kan manuele therapie het beste worden ingeschakeld?

Wat is manuele therapie?

Een manuele therapeut is eigenlijk een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze professionals volgens na de opleiding voor fysiotherapeut nog een drie jaar durende vervolgopleiding. Deze therapeut wordt specifiek opgeleid om te kijken naar het bewegingsmechanisme van het menselijk lichaam, maar dan meer specifiek naar de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Vaak ervaart men klachten aan een gewricht door overbelasting. Een manueel therapeut kijkt naar hoe mensen bewegen en probeert door het stimuleren van soepele bewegingen te bereiken dat de gewrichten beter werken.

Voor welke klachten helpt manuele therapie?

Vanwege deze methode ziet manuele therapie dus echt op pijn aan de gewrichten. Deze klachten kunnen daarmee nog erg divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan nekpijn, hoofdpijn, rugpijn en heupklachten. Daarnaast geldt dat bijkomende klachten wel eens een dieperliggende oorzaak kunnen hebben, gelegen in één van deze gewrichten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in het been dat wordt uitgestraald vanuit de rug. Of hoofdpijn en duizeligheid die eigenlijk het gevolg zijn van nekklachten. Er is dus een breed spectrum aan klachten waarbij de manueel therapeut verlichting kan geven.

Hoe gaat een manueel therapeut te werk?

Voordat een effectief behandelplan kan worden opgesteld, is het van belang dat zorgvuldig wordt vastgesteld waar daadwerkelijk de oorzaak van de pijn ligt. Zoals hiervoor al toegelicht kunnen klachten ook het gevolg zijn van pijnuitstraling uit een ander gewricht. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Hierbij kijkt de manueel therapeut mee naar specifieke instructies, adviezen, bewustwording en geeft hij of zij begeleiding bij het daadwerkelijk gezonder bewegen. Het doel van manuele therapie is dus om met gezond bewegen een soepeler, sterker en pijnvrij lichaam te creëren. Ben jij woonzaam in de omgeving van Nijmegen? Kom dan eens langs bij Fysioprof voor een manuele therapie behandeling.

Hoe kunnen thuiswerkers fit blijven?

We zijn op het moment nog steeds aan het thuiswerken. Er zit een kans in dat we dat nog wel even moeten blijven doen en wellicht bevalt het de werkgevers zo goed dat het een norm blijft om geregeld de werknemers thuis te laten werken. Een goede werkhouding is erg belangrijk. Om goed te zitten moeten we wel een paar dingen in gedachten houden.

Misschien heb je wel een ergonomisch bureau nodig of een goede aangepaste bureaustoel. Veel mensen trekken zich er weinig van aan en gebruiken de keukentafel als werkplek. Erg comfortabel is dat echter niet. Je kan er zelfs vervelende klachten van krijgen.

Een goede werkhouding is een vereiste wil je geen klachten krijgen op een gegeven moment. Maar waar moet je op letten:

 • Zet je voeten plat op de grond.
 • Je knieën moeten in een hoek van 90 graden geplaatst worden.
 • De ruimte tussen de zitting van je stoel en de knieholte moet ongeveer twee vingers breed zijn.
 • Ontspan regelmatig je rug.
 • Schuif je stoel goed aan en zet je bureau op de juiste hoogte als dit mogelijk is.
 • Zet het beeldscherm op een hoogte waarbij je op het bovenste gedeelte kijkt en je jouw hoofd goed rechtop kan houden wanneer je recht vooruit kijkt.

Natuurlijk mag je best af en toe een ongezonde werkhouding aannemen. Dat doet iedereen wel eens. Maar doe dit niet langer dan een paar minuten. De hele werkdag in de juiste houding zitten zorgt er ook voor dat je op een gegeven moment vast komt te zitten, wat ook weer voor klachten kan zorgen. Af en toe even bewegen kan dus helemaal geen kwaad. Je kan ook even je rugleuning los zetten om zo even je rug te buigen en draaien.

Ergonomische werkplek

Alhoewel de werkgever verantwoordelijk is voor een verantwoorde werkplek is het niet haalbaar om dit voor alle thuiswerkers te realiseren. Hoe kan je er zelf voor zorgen om toch een ergonomische werkplek te creëren zodat je goed en verantwoord kan zitten om te werken?

 • Werk met een los toetsenbord. Je kan dan je laptop op de juiste hoogte zetten zonder dat je met je armen in de lucht moet hangen om het toetsenbord te gebruiken.
 • Gebruik een laptopstandaard of iets anders om je scherm op ooghoogte te zetten.
 • Gebruik een losse muis bij je laptop.
 • Werk, indien mogelijk, met een headset of zet de telefoon op de luidspreker. Je hoeft op die manier niet met een geknikte nek te zitten om de telefoon tussen nek en oor te klemmen.
 • Zet een kussen in je rug als je de neiging hebt om weg te zakken in je stoel.


Heb je toch klachten gekregen van het thuiswerken en heb je een fysiotherapeut omgeving Tilburg nodig? Klik dan op www.fysiofitaal.nl. Fysio Fitaal zorgt ervoor dat je weer snel van je klachten af komt en kan je wellicht nog wat tips geven om klachten te voorkomen.

Collageen voor sporters

“Collageen? Is dat niet dat spul dat ze in rimpelcrèmes doen?”

Ja, maar huidverzorging is niet het enige waar collageen goed voor is.

Ongelooflijk genoeg zou elke sporter moeten overwegen collageen aan zijn dieet toe te voegen!

Hier is wat de wetenschap zegt over collageen voor atleten, spiergroei, herstel, fysieke prestaties, en nog veel meer.

De voordelen van collageen voor sporters van alle leeftijden en niveaus

Tot 10% van de spiermassa bestaat uit collageen. Veel mensen realiseren zich niet dat collageen een eiwit is.

Hoewel het geen compleet eiwit is (collageen mist een van de negen essentiële aminozuren), kan het toevoegen van collageen supplementen aan je routine je trainingspotentieel serieus vergroten!

1. Collageenpeptiden verminderen gewrichtspijn (vooral activiteitsgerelateerde gewrichtspijn)

Hoewel sommige mensen zweren bij glucosamine en chondroïtine, is er niet veel bewijs dat aantoont dat een van deze supplementen (of een combinatie ervan) veel doet om het kraakbeen en bindweefsel te verbeteren, gewrichtspijn effectief te verminderen, of de mobiliteit te verbeteren.

Onderzoek toont aan dat collageen daarentegen een uitstekend supplement is voor het ondersteunen van de gezondheid van de gewrichten en het verminderen van activiteitsgerelateerde gewrichtspijn door osteoartritis.

Het is nooit te vroeg om een collageensupplement te nemen ter ondersteuning van botten en gewrichten, maar mensen vanaf 30 jaar kunnen er het meeste baat bij hebben.

Naarmate je ouder wordt, begint je lichaamseigen collageenproductie te vertragen. Uw gewrichten, huid en bindweefsel in uw hele lichaam hebben collageen nodig om soepel en gezond te blijven.

Zelfs uw ruggengraat en wervels hebben collageen nodig voor mobiliteit.

Uit een 24 weken durend onderzoek bleek dat atleten die collageen producten innamen minder gewrichtspijn hadden, zowel in rust als tijdens lichamelijke inspanning. 

In een ander onderzoek merkten volwassenen die gedurende ongeveer tweeënhalve maand elke dag slechts twee gram gehydrolyseerd collageen innamen, minder gewrichtspijn en konden ze gemakkelijker sporten. 

Een inname van 8 tot 12 gram per dag lijkt het beste te zijn om de gezondheid van de weke delen te verbeteren en spierpijn te verminderen. 

Om het meeste voordeel te halen uit collageen voor de gezondheid van de gewrichten, voeg wat vitamine C toe. Studies tonen aan dat vitamine C de collageenproductie in de gewrichten kan verdubbelen. 

2. Collageen supplementen kunnen de spiermassa vergroten

Collageen bestaat tot 10% van je spierweefsel. 

Wist u dat elk decennium na de leeftijd van 30, uw spiermassa met ongeveer 5% afneemt? 

Dit wordt sarcopenie genoemd en het is geen toeval dat de productie van collageen in deze periode vertraagt.

Verrassend genoeg suggereert onderzoek dat collageenpeptiden een optimale creatinesynthese stimuleren, wat de spiergroei na de training kan stimuleren. 

Uit een onderzoek onder zwakke mannen bleek dat collageensupplementatie de spiermassa en spierkracht aanzienlijk verbeterde, dus collageen kan u helpen uw spieren te beschermen tegen leeftijdsgerelateerde achteruitgang. 

3. Gehydrolyseerde collageenpeptiden ondersteunen het bindweefsel en voorkomen blessures

Aangezien alle bindweefsel en spieren collageen nodig hebben, kan het opnemen van gehydrolyseerd collageen in uw dieet uw lichaam verdedigen tegen blessures.

Als het collageenniveau daalt, worden je pezen en ligamenten stijver en dit brengt je in gevaar voor sportblessures.

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen boven de 30 meer last hebben van hernia’s, knieblessures en schouderproblemen?

Veel factoren dragen bij aan blessures, maar collageenniveaus en flexibiliteit spelen een grote rol.

Daarom is uit een onderzoek gebleken dat het verhogen van het collageenniveau in het bindweefsel van vitaal belang is voor blessurepreventie bij sporters. 

Ander onderzoek suggereert dat collageen uw lichaam ook kan helpen genezen van blessures omdat het de opbouw van littekenweefsel voorkomt. 

4. Collageen-eiwit en zijn aminozuren

Kunnen atletische prestaties verbeteren

Het interessante aminozuurprofiel van collageen kan helpen om atletische prestaties te verbeteren.

Gehydrolyseerde collageen supplementen bevatten acht van de negen essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan maken.

Het enige aminozuur dat ontbreekt is tryptofaan.

Collageen bevat echter ook een aantal niet-essentiële aminozuren die goed zijn voor de spiergroei.

Belangrijke hoeveelheden proline, alanine, glycine, hydroxyproline en arginine stimuleren de aanmaak van creatine in je lichaam, wat je sportprestaties en uithoudingsvermogen tijdens spiersamentrekkingen kan verbeteren.

5. Collageenpeptiden helpen een goede stikstofbalans te ondersteunen

Bodybuilders hebben het vaak over het belang van een goede stikstofbalans voor de groei van spiermassa.

Als je je vrienden die liften nog nooit over collageenpeptiden hebt horen praten, wil je ze hier misschien op wijzen.

Er is geen concreet bewijs, maar velen zweren dat een evenwichtige stikstofbalans uw lichaam helpt om in een anabole toestand te blijven – wat optimaal is voor spiergroei.

Uit een onderzoek onder oudere vrouwen bleek dat collageensupplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een hoge stikstofbalans.

Waarom personal training aan huis steeds populairder wordt

Lichaamsbeweging kan ingewikkeld zijn. Beslissen welke training u gaat doen of welk trainingsplan u gaat volgen, kan al een training op zich zijn. Als u echt meer wilt bewegen of de kwaliteit van uw trainingen wilt verbeteren, kunt u overwegen een personal trainer in de arm te nemen. 

Als u altijd hebt gedacht dat personal trainers alleen zijn weggelegd voor de rijken, beroemdheden, of fitness fanaten. Het is tijd om dat te heroverwegen. 

Nu is het de nieuwe norm voor gewone mensen om een personal trainer aan huis in te huren voor hulp om gezonder en fitter te worden. Dus als u er ooit aan gedacht hebt om met een personal trainer te werken, maar u twijfelt of het de kosten wel waard is, dan zijn hier een paar momenten waarop dat volgens ons wel het geval is.

U bent nog maar pas begonnen met fitness

Voor de eerste keer een fitnesszaal binnenstappen kan intimiderend zijn. Het is een beetje als in een konijnenhol vallen – er is een vreemd uitziend decor en veel mensen die er heel comfortabel uitzien in een wereld die u totaal vreemd lijkt. Waar moet je beginnen? Als je helemaal nieuw bent in de wereld van fitness, kan het handig zijn om een gids te hebben. 

Zelfs als je voor een thuisworkout kiest, kun je je een beetje stuurloos voelen als je alleen begint. Er zijn zoveel programma’s, video’s en soorten toestellen beschikbaar – als u niet weet wat u doet, is het makkelijk om er te diep in te duiken en ontmoedigd te raken. Een personal trainer kan u helpen om op het juiste tempo en op de juiste manier aan een nieuw programma te beginnen, zodat u uw doelen kunt bereiken. 

U bent op uzelf aangewezen en het ontbreekt u aan discipline.

Sommige mensen hebben de discipline om consequent in hun eentje te trainen. Maar anderen hebben moeite om een regelmatige routine op te bouwen en vol te houden. Als u in het verleden met workouts bent begonnen, maar er snel weer mee bent gestopt, is de kans groot dat u weer zult stoppen. Wanneer u traint met een personal trainer, hebt u iemand die u verantwoordelijk houdt. Het is alsof u een zeer bekwaam sportschoolmaatje hebt die u nooit in de steek zal laten vanwege zijn eigen conflicten.

Tip: https://www.yourhealthpt.nl/personal-training-aan-huis/ 

Met een trainer heb je een training gepland, wat betekent dat iemand anders op je rekent om een belofte na te komen. En als je het mist, om wat voor reden dan ook, is er iemand die ervoor zorgt dat je het opnieuw gepland en gedaan krijgt. 

U wilt in vorm komen, maar u bent gewoon niet gemotiveerd 

De mensen die beginnen en stoppen met hun workout schema hebben tenminste één voordeel – ze zijn begonnen. Het is altijd lastig als u spieren wilt opbouwen, gewicht wilt verliezen of gewoon gezonder wilt worden, maar u bent niet gemotiveerd om te doen wat er gedaan moet worden om uw doel te bereiken. 

Als lichaamsbeweging een essentieel onderdeel is van het bereiken van uw persoonlijke doelen, kan een trainer net de motivator zijn die u nodig hebt. Alleen al het inhuren van een personal trainer kan dienen als die ongelooflijk moeilijke eerste stap. Daarna hoeft u alleen maar naar uw sessie te komen en als bij toverslag zal de motivatie u vinden.

Hoe kies je de juiste maat sneakers uit?

Als we het over populaire schoenen hebben, hebben we het absoluut over sneakers. Onder zowel dames als onder heren zijn deze schoenen uiterst populair te noemen. Dat geldt overigens ook voor jongens en meisjes!

Hoe het komt dat de sneakers zo populair zijn? Dit is onder meer te danken aan het uitgebreide aanbod. Als je sneakers wilt kopen, heb je daardoor meer dan voldoende keuze. Je kunt een prima vergelijking maken en aan de hand daarvan de knoop doorhakken. Maar, welke maat sneakers is nou voor jou het beste? In dit artikel vind je daar enkele handige tips voor.

Tip 1: maak gebruik van de maattabellen

Wil je sneakers kopen? Als je dit via de online kanalen doet, vind je bij veel webshops zogeheten maattabellen. Dit zijn tabellen met daarin de maat en bijbehorende kenmerken. Zo wordt bijvoorbeeld vermeld wat bij een bepaalde maat de lengte van de hak tot en met de tenen is. aan de hand van een dergelijke lengte kun je voor jezelf bepalen welke maat voor jou het beste zou zijn. Check dus zéker even of je een maattabel kunt vinden.

Tip 2: check goed een eventueel advies

Als je online sneakers gaat kopen, vind je hier veelal adviezen bij. Sommige webshops benoemen bijvoorbeeld het volgende; deze sneakers vallen klein of bestel een maatje groter. Door een dergelijk advies weet je wat voor jou – ongeveer – de juiste maat gaat zijn.

Tip 3: kijk goed naar het merk

Heb jij al de nodige sneakers van Nike in jouw kast staan? Dan is het wellicht leuk om wéderom voor sneakers van dit merk te gaan. Je weet in dat geval overigens ook direct welke maat je nodig hebt. De meeste schoenen van een en hetzelfde merk vallen namelijk hetzelfde. Als je normaal gesproken bij Nike maat 40 hebt, is de kans groot dat je bij jouw nieuwe Nike sneakers ook het beste voor maat 40 kunt gaan.

Tip 4: kies voor een webshop met mogelijkheid tot gratis ruilen

Heb je sneakers besteld die niet helemaal naar wens zijn? Dan is het prettig als je de sneakers gratis om kunt ruilen voor een maatje groter of kleiner. Check goed of dit bij mogelijk is bij de webshop waar je de sneakers wilt gaan kopen.

5 tips om medewerkers thuis in beweging te houden

Je hoort het wel eens, een gezond lichaam vertaalt zich in een gezonde geest. Nu vele medewerkers van thuis uit moeten werken is niets minder belangrijk. Hier kom te weten wat je kan doen om je medewerkers lekker in beweging te houden. Je krijgt tips over welke manieren er zijn en hoe ze deze manieren kunnen toepassen! Zoals de titel zich weergeeft; bewegende medewerkers? Fijne medewerkers! 

Duurzame inzetbaarheid


Werkgevers hebben het liefst een team van gezonde medewerkers die uithoudingsvermogen, motivatie en energie hebben. Uiteraard hebben deze eigenschappen ook een positief effect op de werknemer zelf. Fit zijn geeft je niet enkel fysiek genot maar ook geestelijk genot. Het zorgt voor vitaliteit en focus. Deze twee opgesteld is gelijk aan groei in je loopbaan alsook adequaat je werkzaamheden blijven vervullen met een fijn gevoel. Hier vind je tips over hoe jij als werknemer fit kan blijven! Leeftijd maakt geen verschil en iedereen kan het doen, ook van thuis uit.

Nog meer info over de succesfactoren vind je via de volgende link: duurzame inzetbaarheid

De dag goed starten


Om de dag goed van start te laten gaan is het belangrijk om het hoofd leeg te maken. Je kan de dag best starten met een heerlijk gezond ontbijtje, een lekker stuk fruit alsook yoga of een stretching van het lichaam on de spieren los te maken! Je kan je favoriete youtube filmpje of online les opzoeken en je lichaam op deze manier activeren voor meer energie en focus doorheen de dag.

Water geeft je kracht


Het is makkelijker in beweging te blijven als jij jezelf goed blijft hydrateren. Een mini wandeling van de zetel tot aan de koelkast is het zeker waard! Water geeft je kracht en vooral niet te onderschatten. Je kan hier ook je favoriete drinkfles kopen waardoor water drinken een verwennerij wordt! 

Mentale gezondheid is een prioriteit


Zoals in de website van duurzame inzetbaarheid duidelijk geschreven staat, heeft je mentale gezondheid ontzettend veel effect op hoe jij je dagelijkse taken uitvoert en de kwaliteit daarvan. Het kan zelfs een burn-out voorkomen! Door te sporten en je goed in je vel te voelen, gaat je mentale gezondheid enkel maar verbeteren. Het stresshormoon cortisol, kunnen we effectief tegen gaan door te bewegen terwijl we het gelukshormoon, endorfine net aan maken! Je gaat niet enkel voldoening en motivatie krijgen maar je gaat ook nog eens een goede nachtrust hebben en dit allen samen opgesteld, is een gezonde levensstijl! 

Sporten als ontspanning


Ja, je hoort me goed! Sporten kan ook een ontspanning zijn. Yoga, stretching maar zelfs een loopband of wandeling hoeft geen karwei te worden. Een fijn voorbeeld is de combinatie van een loopband, comfortabele sportkledij en motiverende muziek in de oren door oordopjes te gebruiken, kan al heel wat ontspanning opleveren. Kan je alvast niet wachten? Klik dan hier en ga een kijkje nemen naar de ruime keuze van fitnessaparaten, kledij en alles wat daarbij hoort!

Organisatie is de sleutel


Organiseer je dag en plan uit wanneer jij je pauzes neemt om zo na te gaan of je wel genoeg rust neemt maar ook je huishoudelijke taken kan uitvoeren. Huishoudelijke taken uitvoeren, kan je zeker toevoegen aan je beweging wanneer je van thuis uit werkt. Thuis werken hoeft echt niet in de weg te staan voor een gezonde levensstijl, integendeel. Het kan je net een gezonde levensstijl helpen creëren!

Deze deo gebruik je voor het sporten!

Thuis sporten neemt enorm in populariteit toe. En dat is niet zo gek. Het is immers gemakkelijk én goedkoop. Maar ook in deze huidige tijd, waarin veel sportaccommodaties geheel of gedeeltelijk gesloten zijn, is thuis sporten een mooi alternatief. Zonder de deur uit te gaan, kun je op jouw eigen tempo werken aan je conditie. Er zijn genoeg beweegprogramma’s online te vinden waar je voor langere tijd mee uit de voeten kunt. Maar ook een loopband of hometrainer zijn prima middelen om in te zetten als je thuis wilt sporten.

Zweten is natuurlijke reactie op inspanning
Als je enige tijd bezig bent, zul je merken dat je steeds meer gaat zweten. Veel mensen vinden dit hinderlijk, maar onthoud goed dat dit een gezonde reactie van je lichaam is. Als je veel zweet, kun je ook goed je warmte kwijt. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan zweten. Tijdens het sporten kunnen je prestaties door het zweten achteruitgaan en als je te veel vocht verliest, kun je last krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Zorg daarom altijd dat je voldoende drinkt tijdens het sporten. Het andere grote nadeel van zweten is natuurlijk de zweetlucht die langzaamaan gaat ontstaan. Gelukkig zijn er prima deo’s die je kunt gebruiken voor het sporten.

Anti-transpirant deo voor sporters
Om ervoor te zorgen dat je niet één grote stinkende sportbom wordt, kun je voor het sporten al deo gebruiken. Normaal gesproken voldoet een gewone deodorant, maar als je gaat sporten is het aan te raden om te kiezen voor een anti-transpirant deo. Deze deo bevat namelijk aluminiumzouten. Je zult merken dat je hierdoor minder gaat zweten en dus droger blijft én frisser. Er zijn legio soorten deo’s op de markt. Kies dan ook altijd een deo die bij jou past, deo voor vrouwen kan ook prima voor mannen en andersom. Onderstaande vijf merken zijn vooral geschikt om te gebruiken voor het sporten:

 • Rituals
 • Nivea
 • Biotherm
 • Clinique
 • Clarins


Ben je echt een fanatieke sporter? Zorg dan dat je regelmatig je oksels onthaart. Als er minder haren onder jouw oksels zitten, hebben bacteriën gewoonweg minder plek om zich te nestelen. Het is wel verstandig om niet direct na het ontharen deo te gebruiken.


Post navigation