Blessures, hoe en wat

Iedereen komt er in hun leven wel mee in aanraking: een blessure. Blessures zijn er in alle vormen en maten, en kunnen allen compleet verschillende oorzaken hebben. In dit blog wordt uitgelegd wat blessures inhouden, hoe ze vaak voorkomen en wat je er tegen kan doen.

Wat zijn blessures

Blessures zijn een pijnlijke overbelasting van een deel van het lichaam. Vaak komt een blessure voor bij een gewricht, een spier of een pees. Blessures komen dan ook in alle delen van het lichaam voor, van knie- en liesblessures, tot rugklachten en zweepslag. Veel van de blessures komen bijna direct door sporten. Te hard of te vaak sporten kan last brengen op de spieren of pezen, wat uiteindelijk zorgt voor een blessure. Ook kan verkeerd sporten of een plotselinge, onverwachte beweging ervoor zorgen dat de spieren en pezen overbelast raken, of soms zelfs scheuren.

Wat je tegen blessures kan doen

Je kan blessures eigenlijk op twee manieren aanpakken; preventie een genezing. Preventie is natuurlijk gericht op het voorkomen van een blessure, wat veel makkelijk en efficiënter is als genezen. Het is dan ook verstandig om jezelf niet te veel te overbelasten, zeker bij het sporten. We hebben al gezien dat dit één van de voornaamste oorzaken is van een blessure, en dit weghalen kan ontzettend veel pijn en ongemak voorkomen. Ook goed voor je lichaam zorgen, en regelmatig rust nemen haalt al veel risico weg.

Natuurlijk kan je zelfs met de beste voorzorgsmaatregelen nog een blessure krijgen. In dit geval is het dan ook verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een deskundige, die je de zorg kan geven die jij nodig hebt. Vaak is dit in de vorm van een fysiotherapeut, maar ook meer gespecialiseerde zorg is mogelijk, zoals bij hielspoor. De meeste behandelingen van een blessure centreren rondom de spier kalmeren, rust nemen en verdere behandeling aan de spier, pees of gewricht.

Als je iets weg kunt nemen uit dit blog, dan is het dat blessures iedereen kunnen raken. Neem dus goede voorzorgsmaatregelen, en probeer ze zo veel mogelijk te voorkomen.

Hou je sportprestaties thuis bij met een sporthorloge

Als je thuis wilt sporten, kan een sporthorloge ervoor zorgen dat je je prestatielijn kunt blijven volgen. Dit apparaatje is ideaal voor het bijhouden van verschillende statistieken tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen. Daarnaast kan een sporthorloge ook worden gebruikt om de hartslag en andere vitale functies in de gaten te houden. Kortom, dit is een onmisbaar apparaatje voor iedere sporter.

Wat kan je met een sporthorloge?

Een sporthorloge is niet alleen handig voor het bijhouden van je sportprestaties, maar kan ook helpen bij het motiveren om harder te trainen. Dit komt doordat je gemakkelijk je voortgang in de gaten kan houden en zo steeds je eigen records kunt verbeteren. Daarnaast zijn er sporthorloges die speciale functies hebben, zoals GPS tracking, storing van muziek of het weerbericht. Kortom, er is voor iedere sporter wel een sporthorloge te vinden die aan zijn of haar wensen voldoet.

Wat is de beste sporthorloge van dit moment?

De beste sporthorloge van dit moment is de Fitbit Charge 4. Dit sporthorloge is lichtgewicht en waterdicht, waardoor het ideaal is voor alle soorten sporten. Daarnaast biedt de Fitbit Charge 4 een breed scala aan functies, zoals GPS tracking, een hartslagmeter, storing van muziek en meer. Kortom, dit sporthorloge is een echte must-have voor iedere sporter.

Welke sporten kun je thuis doen?

Thuis sporten is een ideale vervanger van een sportschool, tenminste, niet in alle gevallen natuurlijk. Maar welke sport oefeningen kan je thuis doen om fit te worden of blijven? Hieronder een aantal sport oefeningen die je thuis kan doen:

– Push-ups: de klassieker onder de krachttraining oefeningen. Doe dit minimaal 3 sets van 10 push-ups.

– Sit-ups: om je buikspieren extra te trainen kan je sit-ups doen. Doe dit ook weer in 3 sets van 10 herhalingen.

– Burpees: een ideale oefening om je hele lichaam mee te trainen. Probeer minimaal 3 sets van 10 burpees te doen.

– Squats: squats zijn goed voor je benen, bilspieren en rugspieren. Doe dit in 3 sets van 10 herhalingen.

Conclusie

Als je thuis sport, is het aan te raden om een sporthorloge aan te schaffen. Dit apparaatje is namelijk ideaal voor het bijhouden van je sportprestaties en kan je ook helpen motiveren om harder te trainen. Wanneer je een sporthorloge koopt, is het belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen en behoeftes. Zo zijn er sporthorloges met allerlei extra functies, dus er is voor iedere sporter wel een geschikt horloge te vinden.

Werk aan doelen die u zelf wilt stellen door te kiezen voor thuis afvallen

Wat de reden is om gewicht te verliezen, kan enorm verschillend zijn. De een traint voor een strakke Summer Body, de ander voor een bijzonder feest of wilt de nodige kilo’s maar al te graag verliezen na de zwangerschap. In beide gevallen is het raadzaam om doelen te stellen die haalbaar zijn voor u en doelen te stellen waardoor het sporten leuk blijft. Werk aan doelen die u zelf wilt stellen door te kiezen voor thuis afvallen. Ideaal om alleen te doen, samen met uw partner of met een groep vrienden of vriendinnen.

U kunt in uw vertrouwde omgeving trainen en u traint wanneer het voor u het beste uitkomt

Het is natuurlijk met een reden dat meer en meer mensen er vaker voor kiezen om thuis te gaan sporten. U kunt namelijk in uw eigen en uw vertrouwde omgeving trainen en u traint wanneer het voor u het beste uitkomt. Denk hierbij aan een intensieve training tijdens uw lunchpauze, vlak na werktijd of op uw vrije zaterdagochtend. Door te kiezen voor een vaste routine, merkt u al erg snel dat thuis sporten ook nog eens erg goed vol te houden is. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Op het gebied van online sport is er enorm veel keuze

Het beste van allemaal? Op het gebied van online sport is er enorm veel keuze. Hierdoor is er voor zowel beginnende sporters als voor ervaren sporters meer dan genoeg keuze. Ook zijn de trainingen langzaam maar zeker intensiever te maken. Naar wat voor soort sport gaat uw voorkeur op dit moment uit?

De combinatie van gezond eten en voldoende beweging is cruciaal

Uren zwoegen is natuurlijk erg goed voor uw mentale gezondheid. Echter is de combinatie van gezond eten en voldoende beweging cruciaal voor een fit lichaam. Heeft u deze balans gevonden? In dat geval merkt u direct dat u vele malen beter kunt werken aan de beste versie van uzelf.

De redenen voor vitals kopen

Vitals kopen kan een toevoeging zijn, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Wie wil zich nou niet fit en energiek voelen? Hierdoor kom je beter de dag door en heb je meer energie om je dingen te doen. Je kunt uiteindelijk meer van het leven genieten. Wanneer je goed eet en sport kan dat al heel erg helpen, maar vaak is het toch handig om wel extra vitals kopen. Dit kan met verschillende oorzaken te maken hebben. Lees nu meer over waarom vitals kopen een goede toevoeging kan zijn voor jouw leven als aanvulling op een gezond dieet en regelmatig sporten.

Vitals kopen om deze redenen

Het kan zijn dat je al erg gezond eet en vaak per week sport. Toch bestaat er een kans dat de producten die je tot je neemt zijn gegroeid in een uitgeputte bodem, waardoor er minder vitaminen en mineralen in de gewassen zit. Dit heeft voornamelijk te maken met monocultuur op het land. Dit betekent dat er steeds op dezelfde grond wordt verbouwd, waardoor de bodem uitgeput raakt. Daarnaast zorgt overmatig gebruik van kunstmest ook voor intensieve landbouw, waardoor de bodem ook uitput. De bodem is uiteindelijk zo beschadigd dat het uitgeput is van voedingsstoffen. Je krijgt uiteindelijk minder binnen en daarom kan het wellicht nut hebben om dit aan te vullen door vitals kopen. Ook is het om deze reden belangrijk om voor biologische producten te kiezen.

Lange levertijden en processen

Daarnaast is er nog een andere reden waarom vitals kopen nuttig kan zijn als aanvulling op je gezonde levensstijl. Het kan namelijk lang duren voordat voedingsmiddelen die zijn gemaakt in de supermarkt liggen. Dit zorgt voor een reductie van het nutriëntengehalte. Niet alles kan in Nederland worden gemaakt, en moet soms van ver komen. Zo komen de mango’s bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika, en deze zijn niet van de een op de andere dag in Nederland. Door verzendprocessen, voedselopslag en verwerking gaan veel voedingsstoffen verloren. Als de levertijd lang is kan het een tijdje duren voordat groente en fruit in de supermarkt ligt. De groeitijd is daarnaast vaak niet optimaal geweest, waardoor ook vitaminen en mineralen verloren zijn gegaan. Het wordt daarom aangeraden om zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten.

Voedingsmiddelen en pesticiden

Voor de groei van gewassen wordt vaak gebruik gemaakt van pesticiden en chemicaliën. Deze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld ongedierte niet de oogst vernielen. Echter zijn deze deeltjes niet goed voor ons lichaam; het kan ervoor zorgen dat cellen beschadigen, waardoor het lichaam extra hard moet werken. Daarnaast zitten in het drinkwater ook chemicaliën en worden we ook nog eens blootgesteld aan vuile deeltjes uit de lucht. Ook om deze reden is het goed om vitals kopen.

Minder opname door leeftijd

Ten slotte neem je ook minder vitamines en mineralen op naarmate je ouder wordt, dus vitals kopen kan dit mogelijk ondersteunen. De organen werken steeds minder goed en hebben veel energie nodig, waardoor het slikken van supplementen een goede toevoeging kan zijn om je lichaam de extra steun te geven. Suppletie is dus erg belangrijk. Dit is ook het geval voor opgroeiende kinderen, waarbij het lichaam nog vol in ontwikkeling staat. Belangrijk dus om in deze gevallen te kiezen voor wat extra energie. Mocht je advies willen van experts? Kijk dan op Vitacijn.nl en ontdek welke supplementen een mogelijke aanvulling kunnen zijn voor jou.

sportieve sneakers

Zo vind je de ideale sportieve sneakers

Wil jij een sneaker dragen die naast comfortabel lopen ook nog eens modieus oogt? Dat kan! Echter moet je je wel bedenken wat je met de schoen gaat doen. Als je er echt de sportschool mee ingaat om te gaan sporten, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Dient de sportieve sneaker alleen maar voor een stevige wandeling of blokje om? Dan hoef je hier minder op te letten. Hieronder enkele tips voor het vinden van de ideale sportieve sneaker.

Hardloopschoen ja/nee?

Wil je stukken gaan wandelen met je sportieve schoen? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor comfortabele Vans. Ga je echter hardlopen, dan moet je uiteraard op andere zaken letten dan alleen de leuke kleur en het leuke model. Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden om je gewrichten en spieren goed te kunnen ondersteunen. Bedenk bijvoorbeeld op welke ondergrond je wilt gaan lopen, intensief of eens in de twee weken? Heb je brede voeten of smalle voeten? Zijn de schoenen niet te zwaar en bevatten ze goede demping om je gewrichten optimaal te kunnen ondersteunen? Allemaal zaken waar je op dient te letten bij een sportieve hardloopschoen/sneaker.

Handige weetjes

Pas schoenen bij voorkeur in de middag, want dan zijn je voeten over het algemeen dikker dan in de ochtend. Zo kun je de ideale pasvorm bepalen, zodat je de schoenen ook ’s ochtends nog goed kunt dragen. Zitten de schoenen niet te strak of juist te los om blaren te voorkomen. Heb jij altijd dikke of juiste dunne sokken in je schoenen? Trek deze sokken dan ook aan tijdens het passen, zodat je kunt bepalen of de schoen lekker zit met sokken aan. Uiteraard kun je hiernaast ook kijken of er hardloopschoenen/sportieve sneakers te koop zijn die er ook nog eens modieus uitzien. Tegenwoordig zijn er heel veel sportschoenen merken die zich behalve op de eigenschappen voor een goede hardloop of sportschoen ook richt op een trendy en modieus design. Zo sla je dus direct twee vliegen in één klap en kun je ook in het bos shinen met jouw trendy schoenen. Wil je online schoenen bestellen? Kijk dan eens rond bij Durlinger in het assortiment. Je kunt er vast een tof paar schoenen vinden waarmee je direct de bossen in kunt huppelen.

Hoe word je de beste versie van jezelf?

Steeds meer mensen hebben het over de beste versie van jezelf worden. Je bent ten slotte grotendeels van je leven met jezelf. De beste versie van jezelf worden is voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk andere doelen, passies en vormen van geluk. De één heeft een passie voor sport en de ander een passie voor muziek. In dit artikel leg ik uit hoe ook jij de beste versie van jezelf kunt bereiken. 

Ontdek jouw passies en doelen

Je kunt pas de beste versie van jezelf worden als je weet wat jouw passies en doelen zijn. Wanneer je van jouw passies en doelen je werk kan maken, zul je zien dat dit voor geluk zorgt. Probeer een passie te vinden waar je jouw werk van kan maken en om één of meerdere passies te vinden voor in je vrije tijd. Dit zorgt ervoor dat je continu bezig bent met dingen die je leuk vindt. 

Hanteer een gezonde levensstijl

De beste versie van jezelf worden valt of staat met een gezonde levensstijl. Je lichaam heeft simpelweg voldoende beweging en gezonde voeding nodig om optimaal te presteren. Dit is voor sommige mensen een moeilijke opgave. Zij hebben geen sport waar ze plezier aan beleven of vinden gezond eten helemaal niet lekker. Probeer hiermee te experimenteren. Neem bijvoorbeeld personal training in Groningen en laat een eetschema maken op basis van voeding dat jij lekker vindt. 

Fouten maken mag

Veel mensen zijn bang om fouten te maken. Hierdoor durven deze mensen bepaalde beslissingen niet te nemen. Terwijl het onwijs zonde zou zijn als je op een latere leeftijd spijt krijgt dat je een bepaalde keuze niet hebt gemaakt of geprobeerd. Leer omgaan met fouten en gebruik het juist te zien als een leerproces. De volgende keer dat je iets doet, weet je in ieder geval hoe het niet moet. Dit zal je uiteindelijk alleen maar verder helpen.
Kan je wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van sport? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op mygymgroningen.nl.

homegym

Checklist van uitrusting voor de perfecte homegym

Sportscholen zijn een plek waar je met de lockdowns en beperkende maatregelen die er tegenwoordig gelden niet meer vanzelfsprekend binnen komt. Er is dan ook een opmars in home gym te zien waarbij mensen in een kamer hun eigen fitnessruimte bouwen. We keken voor je naar de beste uitrusting voor een home gym. In een kamer in je huis bouw jij de perfecte gym. We kijken naar zaken zoals de beste roeitrainer en andere toestellen. 

Weten wat je tot je beschikking hebt in je gym 

Voordat je een eigen home gym gaat bouwen is het goed om te weten hoe groot de ruimte is. Je schaft uiteraard je apparatuur aan en dat doe je aan de hand van deze ruimte. Allereerst leg je rubber matten op de vloer neer. Het voorkomt dat jouw gewichten met een harde klap op de grond belanden. Daarnaast is het beter voor jouw eigen veiligheid. Verder kijk je eerst naar de meest noodzakelijke apparaten in jouw gym. 

Waar wil je aan gaan werken?

Je kan in je eigen home gym gaan werken aan spieropbouw. In dat geval heb je toestellen nodig die je daarbij helpen. Denk aan een halterbank en bijvoorbeeld een squat rack. Deze toestellen zijn er voor het zwaardere werk. Een professionele halter met gewichten mag in dit geval niet ontbreken. Ga je werken aan je conditie in het algemeen zonder dat er een hoop spiermassa wordt opgebouwd dan kijk je eerst naar een goede roeitrainer en bijvoorbeeld een hometrainer. Dit zijn apparaten die gelijk een stuk minder ruimte in beslag nemen. Zaken als dumbbells en kettlebells zijn gewichten die je kan gebruiken bij cardio training maar ook bij spieropbouw training. 

Professioneel of thuisgebruik

Aangezien veel mensen met een budget werken wordt er al snel bespaard op de kosten van de apparatuur. Een halterbank voor thuisgebruik is echter vaak een halterbank die een lager gewicht kan dragen. Bijvoorbeeld alleen dat van jou. Wanneer je ook nog een halter gaat liften wordt het al snel te zwaar waardoor een gevaarlijke situatie kan ontstaan. De beste roeitrainer is ook vaak een professionele trainer. Met een budget van 2000 á 3000 euro kom jij een heel stuk bij de aanschaf van jouw apparatuur.

Wat voor voetbaldoelen zijn er?

Als u graag voetbalt, of wel eens een voetbalgoal hebt gekocht voor in de tuin of op straat, zal u het vast wel weten. Voetbaldoelen komen in allerlei soorten en maten. Ze verschillen niet alleen in grootte, maar ook in materiaalkeuze en uiterlijk. Maar wat voor soorten doelen zijn er nou eigenlijk allemaal beschikbaar om uit te kiezen?

Een doel waar vaak voor wordt gekozen door gemeentes voor in parken, is een anti vandalisme voetbaldoel. Deze gaan lang mee op openbare plekken en zijn beschikbaar in het juiste formaat voor in een park. Hiermee kan een goede plek worden gemaakt voor jongeren om in de buurt in beweging te komen en samen te gaan voetballen. Zo kan je jongeren aanzetten tot bewegen, wat een bijdrage leveren kan aan de gemiddelde volksgezondheid. 

Als u een goal nodig hebt voor in de tuin zal u eerder voor een aluminium voetbalgoal gaan. Deze zijn van licht materiaal en zijn daardoor makkelijker te verplaatsen. Zo kan je het goal makkelijker weg zetten als het niet wordt gebruikt of als er even ruimte nodig is voor iets anders. Dit goal zit in tegenstelling tot goals die je vaak in parken ziet dus niet in de grond vast, maar is verplaatsbaar.

Ook handig voor in de tuin is een inklapbaar doel. Deze kan je makkelijk opvouwen en in de schuur opbergen, zodat deze in tegenstelling tot een groot aluminium voetbaldoel weinig ruimte in zal nemen. Hiermee kan je dus als je kinderen klaar zijn met spelen gewoon nog goed de ruimte bewaren in je tuin, wat volgens velen ook een mooier uiterlijk zal geven aan het park. 

Zo zijn er dus vele soorten goals die allemaal zeer geschikt kunnen zijn voor allerlei verschillende doeleinden en is het dus volledig aan de klant om te zeggen wat voor goal zij zoeken.

collageen poeder

Collageen poeder voor een betere huid

De koude wintermaanden zitten er weer aan te komen en dit kan zorgen voor een heel mooi pak sneeuw buiten, maar dit heeft ook grote nadelen voor veel mensen hun huid. Als je buiten lekker een sneeuwballengevecht aan het houden bent heb je het misschien nog niet door, maar door al die kou kan jouw huid heel wat te verduren krijgen. Helaas is onze huid vaak erg gevoelig en kan deze al snel ruw en droog aanvoelen en kunnen er snel puisten of acne ontstaan. Mocht je een aantal tips willen, lees dan onderstaande informatie. We vertellen hier bijvoorbeeld ook meer over collageen poeder.

Onze huid is onvoorspelbaar en dit kan soms helaas niet in ons voordeel werken. Net voor je een groot feest hebt of een belangrijke presentatie is je huid ineens helemaal niet wat je normaal gewend bent. Misschien heb je een grote puist op je neus of zijn je wangen zo droog dat je er bijna velletjes van kunt afhalen. Wat het ook is je hebt altijd spijt dat je niet net iets beter voor je huid hebt gezorgd. Niet alles kan natuurlijk voorkomen worden, maar als je goed voor je huid zorgt, is de kans op een gladde en mooie huid veel groter.

1. Reinig en houdt het schoon

Als je goed wilt gaan zorgen voor je huid, dan is het belangrijk dat je elke dag je huis goed reinigt en schoonhoudt. Dit kan onder andere middels collageen poeder Elke dag is je gezicht blootgesteld aan superveel vervuiling en talg. Ook dragen veel mensen elke dag make-up wat ervoor zorgt dat je poriën verstoppen en dit is alles behalve ideaal voor je huid. Het is enorm belangrijk dat jij je huid elke dag goed en grondig reinigt. Als je het perfect wilt doen, dan doe je dit minimaal twee keer per dag.

Handig is om dit te doen voordat jij je dagcrème opdoet en voor jij ook weer je nachtcrème aanbrengt. Je kunt er ook voor zorgen dat je huid minder in aanraking komt met vuil door bijvoorbeeld een schone omgeving te hebben. Voorkom dat er veel stof ophoopt en vervang je kussensloop regelmatig. Ook handdoeken en bijvoorbeeld make-up kwasten zullen goed schoon moeten zijn. Ga dus echt aan de slag met de basis als je een goed verzorgde huid wilt hebben. Ook raden we het je aan om de volgende alinea door te nemen, hier vertellen we je waarom collageen poeder een aanrader is.

2. Maak gebruik van collageen poeder

Als tweede is het aan te raden om collageen poeder te gaan gebruiken. Collageen poeder heeft erg veel voordelen, zo zorgt het ervoor dat je huid elastisch blijft. Collageen poeder zorgt dus voor een huid die elastisch is en dit zorgt voor een stralendere en vollere huid. Dit is zeker voor de koude periode die wij ingaan erg fijn om te hebben. Naast dat het goed is voor je huis helpt collageen poeder ook bij het beschermen van je organen. Daarnaast helpt collageen poeder ook bij het opbouwen van je spieren, kortom heel veel redenen om collageen poeder te gaan gebruiken. Doe zeker ook zelf eens onderzoek naar de voordelen van collageen poeder en kijk of het iets zou kunnen zijn voor jou

3. Drink veel water en sport

Collageen poeder is absoluut een aanrader, echter is er nog iets anders absoluut een aanrader. Het is namelijk zeer belangrijk om genoeg water te drinken en om genoeg te bewegen. Water hydrateert natuurlijk de huid en dit is erg belangrijk voor een gezonde huid. Zorg dus dat je af en toe wat beweging krijgt en zorg dat je dagelijks minimaal twee liter water binnenkrijgt.

3 Redenen om thuis te sporten

Sporten is hartstikke gezond voor je, je kan aan je conditie werken en sterker worden. Een populaire plek om aan je gezondheid te werken, is de sportschool. En voor een goede redenen ook; alle spullen en apparaten die je mogelijk nodig zou kunnen hebben zijn daar, andere mensen zien sporten kunnen je motiveren, je hebt toegang tot groepslessen en tips voor gezonde voeding. De ultieme plek om (weer) in vorm te komen. Maar helaas zijn sportscholen ook niet perfect. Zo kunnen ze aardig prijzig zijn, bepalen wanneer je kan sporten en ga zo maar door. Gelukkig is er ook nog een andere populaire optie die je kan overwegen als het aankomt op fitness: thuis sporten. In deze tekst gaat het over drie redenen waarom je voor die keuze zou moeten kiezen.

Je bent goedkoper uit

Zoals staat op sites zoals www.bespaargelijk.nl, besparen is actueler dan ooit. Iets waar je op zou kunnen besparen is de sportschool. Sportscholen kunnen namelijk erg prijzig zijn. Wie elke dag intensief sport zou een abonnement kunnen nemen, maar als je voornamelijk maar eventjes een paar keer per week wilt gaan, is het een stuk voordeliger om thuis aan de slag te gaan. Veel lessen en oefeningen zijn online te vinden, zoals op YouTube, allemaal gratis materiaal om mee aan de slag te gaan. Verder zou je eventueel wat fitnessspullen kunnen kopen, zoals de geschikte kleding en wellicht wat gewichten, maar dat is niet eens per se nodig, aangezien je ook gewichten zelf kan maken, of ergens kan lenen.

Bepaal zelf wanneer je sport

Hoewel er een aantal sportscholen zijn die 24 uur per dag open zijn, zijn er ook nog een aantal die dat niet zijn. Vaak zijn deze ’s nachts dicht. Misschien juist op de tijd dat jij graag sport vanwege je baan of om een andere reden. Als je thuis sport is dat geen probleem, daar ben je helemaal vrij in wanneer en hoe je sport. Ook kan je thuis lessen volgen op elk gewenst moment in plaats van je te moeten houden aan het groepslessenschema van de sportschool.

Je hoeft niks te delen

In de sportschool moet je alle apparaten en spullen met anderen delen. Met vreemden. En er zijn er genoeg die niet altijd hun apparaten schoonmaken na gebruik, wat erg onhygiënisch is. Als je thuis sport heb je geen last van vreemden die hun apparatuur niet schoonmaken. Ook is alles thuis altijd beschikbaar als je het nodig hebt, aangezien je het niet hoeft te delen. Zo kan je je workout ongehinderd afmaken.


Post navigation