Your Cart

De geweldige keuze voor het kiezen van een elektrische dikke fiets

Een elektrische fatbike is een type fiets met dikke banden. Het voorvoegsel elektrisch betekent dat de fatbike een milieuvriendelijke elektrische accu-aangedreven motor heeft. De fatbike is speciaal uitgevonden voor de bewoners van de landelijke outback, die zich vaak moeten verplaatsen over onverharde wegen, bossen, velden en ruig terrein. Natuurlijk zijn er mountainbikes waar je brede banden op kunt zetten en kunt rijden. Maar met een elektromotor zal het rijden op ruw terrein en sneeuw met modder sneller en comfortabeler zijn dan op gespierde tractie.

Het is eigenlijk een terrein voertuig – hij kan op modder, sneeuw, zand, gras en op gewoon asfalt rijden. Het verschil is dat bij offroad-banden de druk in de banden wordt verlaagd tot 1,5 atm, en bij het rijden op asfalt tot 3,5 atm. En als je alleen in het warme seizoen op een gewone elektrische fiets kunt rijden, dan zal de dikke fiets van de elektrische fiets perfect langs winterse wegen gaan.

De banden van zo’n fiets zijn dik en breed – van 3,5 tot 4,8 inch, waardoor hij een goede grip en stabiliteit heeft. Zelfs een driewielige fiets werd uitgevonden zodat hij naast de berijder ook lasten kon vervoeren.

De fatbike is niet bang voor een tocht onder de regen of sneeuwstorm. Het frame en het stuur moeten van staal zijn, bestand zijn tegen hoge belastingen op de weg en het gewicht van de berijder. Alle details moeten stevig worden vastgelegd – de veiligheid van de reis hangt hier rechtstreeks van af.

De belangrijkste kenmerken van een fatbike waar u op moet letten:

-Motor

-Batterij vermogen

-Aandrijfeenheid

– Omgaan met functies.

Elektromotoren zijn gear en gearless. Het eerste type wordt gebruikt op low-power modellen van fatbikes tot een maximum van 350 W, en het tweede is geschikt voor krachtige elektrische fietsen van 500-750 W. De gearless motor heeft een enorme werkkracht.

Op de fiets hebben ze Li-ion- en LiFePO4-batterijen geplaatst. Ze worden op het frame of de kofferbak gemonteerd. Het gemiddelde vermogen is 1000 W.

Schijfremmen met mechanische en hydraulische aandrijving. Er zijn modellen met achterwielaandrijving – met één motorwiel en vierwielaandrijving – met twee van dergelijke wielen. Elektrische wielen zijn versnelling en zonder versnelling. Voorwielaandrijving – voor ritten door de stad, achterwielaandrijving voor kleine offroad-omstandigheden, vierwielaandrijving, inclusief driewielige fatbikes – voor alle wegen en omstandigheden.

Het eerste type dikke fiets heeft een laag vermogen en een laag gewicht. Het is gemakkelijk om met zo’n elektromotor een helling op te rijden, omdat er geen weerstand zal zijn bij het rijden met de motor uit. Maar de snelheid in een rechte lijn zal laag zijn – maximaal 30 km / u. Herstel is niet mogelijk. De versie met vierwielaandrijving is krachtiger, zwaarder en duurder (dus afbetaling is een optie), maar het zal mogelijk zijn om te accelereren tot 100 km / u. Er zal weerstand zijn als het elektrische wiel wordt losgekoppeld, maar met een batterijherstel.

De snelheid wordt geregeld door het display van de boordcomputer op het stuur.

Fatbike-voordelen

-Manoeuvreerbaarheid en goede grip

– Rijdt soepel op elk terrein

-Gemakkelijke bediening – niet slechter dan op een gewone fiets

-Hoge snelheid – tot 100 km / u voor de krachtigste fatbikes

-Batterij oplaadtijd – 6 uur;

-Als de accu leeg raakt, kun je erop blijven rijden als een gewone fiets

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje