Your Cart

De redenen voor vitals kopen

Vitals kopen kan een toevoeging zijn, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Wie wil zich nou niet fit en energiek voelen? Hierdoor kom je beter de dag door en heb je meer energie om je dingen te doen. Je kunt uiteindelijk meer van het leven genieten. Wanneer je goed eet en sport kan dat al heel erg helpen, maar vaak is het toch handig om wel extra vitals kopen. Dit kan met verschillende oorzaken te maken hebben. Lees nu meer over waarom vitals kopen een goede toevoeging kan zijn voor jouw leven als aanvulling op een gezond dieet en regelmatig sporten.

Vitals kopen om deze redenen

Het kan zijn dat je al erg gezond eet en vaak per week sport. Toch bestaat er een kans dat de producten die je tot je neemt zijn gegroeid in een uitgeputte bodem, waardoor er minder vitaminen en mineralen in de gewassen zit. Dit heeft voornamelijk te maken met monocultuur op het land. Dit betekent dat er steeds op dezelfde grond wordt verbouwd, waardoor de bodem uitgeput raakt. Daarnaast zorgt overmatig gebruik van kunstmest ook voor intensieve landbouw, waardoor de bodem ook uitput. De bodem is uiteindelijk zo beschadigd dat het uitgeput is van voedingsstoffen. Je krijgt uiteindelijk minder binnen en daarom kan het wellicht nut hebben om dit aan te vullen door vitals kopen. Ook is het om deze reden belangrijk om voor biologische producten te kiezen.

Lange levertijden en processen

Daarnaast is er nog een andere reden waarom vitals kopen nuttig kan zijn als aanvulling op je gezonde levensstijl. Het kan namelijk lang duren voordat voedingsmiddelen die zijn gemaakt in de supermarkt liggen. Dit zorgt voor een reductie van het nutriëntengehalte. Niet alles kan in Nederland worden gemaakt, en moet soms van ver komen. Zo komen de mango’s bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika, en deze zijn niet van de een op de andere dag in Nederland. Door verzendprocessen, voedselopslag en verwerking gaan veel voedingsstoffen verloren. Als de levertijd lang is kan het een tijdje duren voordat groente en fruit in de supermarkt ligt. De groeitijd is daarnaast vaak niet optimaal geweest, waardoor ook vitaminen en mineralen verloren zijn gegaan. Het wordt daarom aangeraden om zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten.

Voedingsmiddelen en pesticiden

Voor de groei van gewassen wordt vaak gebruik gemaakt van pesticiden en chemicaliën. Deze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld ongedierte niet de oogst vernielen. Echter zijn deze deeltjes niet goed voor ons lichaam; het kan ervoor zorgen dat cellen beschadigen, waardoor het lichaam extra hard moet werken. Daarnaast zitten in het drinkwater ook chemicaliën en worden we ook nog eens blootgesteld aan vuile deeltjes uit de lucht. Ook om deze reden is het goed om vitals kopen.

Minder opname door leeftijd

Ten slotte neem je ook minder vitamines en mineralen op naarmate je ouder wordt, dus vitals kopen kan dit mogelijk ondersteunen. De organen werken steeds minder goed en hebben veel energie nodig, waardoor het slikken van supplementen een goede toevoeging kan zijn om je lichaam de extra steun te geven. Suppletie is dus erg belangrijk. Dit is ook het geval voor opgroeiende kinderen, waarbij het lichaam nog vol in ontwikkeling staat. Belangrijk dus om in deze gevallen te kiezen voor wat extra energie. Mocht je advies willen van experts? Kijk dan op Vitacijn.nl en ontdek welke supplementen een mogelijke aanvulling kunnen zijn voor jou.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje