Een wave gordijn, of toch iets anders?

Het handige van op maat gemaakte gordijnen, is dat je de gordijnen helemaal kan samenstellen zoals je zelf wilt. Maar wanneer je alles zelf gaat samenstellen moet je wel weten wat voor opties allemaal hebt. Zo moet u bijvoorbeeld de keuze maken of je een geplooid gordijn wilt of een wave-gordijn. Daarom gaan we jouw verder proberen te helpen door middel van deze blog!

Strak of iets losser?

Een wave-gordijn is een gordijn met een golvende (wave) plooi. Zowel dicht als open blijft de plooi mooi zichtbaar, waardoor het gordijn een strak en modern uiterlijk krijgt. Vanwege de gelijkmatige plooien die verdeeld zijn over de breedte van het gordijn, hangt het wave-gordijn er altijd netjes en verzorgt uit.

Het geplooid gordijn, met enkele of dubbele plooi, zijn de plooien net zoals bij het wave-gordijn netjes gemaakt in het design. Maar het verschil tussen de twee is dat het geplooid gordijn meer naar voren valt, wat het gordijn een speelser effect geeft. In plaats van dat het plooi gelijkmatig is dus, valt het plooi iets naar voren.

Het gordijn onder de rails

Er zijn natuurlijk nog meer verschillen in de stoffen, en dat is hoe het gordijn hangt onder de rails. Bij het geplooid gordijn heb je twee opties:

  1. Het gordijn hangt voor de rails
  2. Het gordijn hangt onder de rails

Bij het wave-gordijn heb je daarentegen maar één optie. Het gordijn hangt onder de rails. Dit is zo omdat anders de golf niet naar achter kan. Heb je interesse om gordijnen te bestellen? Kijk op deze website 

De afmetingen van de stoffen

Een ander verschil in de stoffen zit hem in de afmetingen van de gordijnen. Een geplooid gordijn kan gemaakt worden in alle afmetingen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de gordijnen erg hoog of breed moeten zijn.

Bij een wave-gordijn is jammer genoeg niet zo. Je wilt namelijk niet dat er een verticale naad komt in het gordijn. En als het voorkomt is het bijna niet weg te krijgen, terwijl dat bij een geplooid gordijn wel kan.

Voor meer informatie klik hier.