Your Cart

Fit blijven tijdens je zwangerschapsverlof

Tijdens een zwangerschap letten vrouwen extra goed op hun gezondheid. Gezonde voeding is dan ook van groot belang. Door voldoende groente en fruit te eten krijg je belangrijke vitamines binnen die je helpen je weerstand hoog te houden. Maar ook goed rusten en ontspanning is belangrijk voor jezelf en je kindje. Bij een gezonde levensstijl hoort ook beweging, maar hoe blijf je nou fit tijdens je zwangerschapsverlof?

Je levensstijl volhouden of langzaam veranderen

Wanneer je al voor je zwangerschap een fanatieke sporter was zal het makkelijker zijn om deze levensstijl tijdens je zwangerschap vol te blijven houden. Tijdens de eerste maanden zal je weinig verschil merken, maar het is belangrijk dat je niet je uiterste grenzen op zoekt. Luister goed naar je lichaam en doe rustiger aan wanneer je lichaam het aangeeft. Drink goed tijdens het sporten en neem voldoende pauzes tussendoor.

Als je voor de zwangerschap niet zo actief was en je je nu niet fit voelt is het verstandig om rustig aan te beginnen met bewegen. In plaats van de auto te pakken naar de supermarkt kun je ook op de fiets gaan of te voet gaan. Regelmatig korte periodes bewegen is fijner dan één lange periode. Tijdens een wandeling kun je goed nadenken over bijvoorbeeld de inrichting van de kinderkamer of ideeën voor je babyshower!

Oefeningen voor thuis

Maar ook zonder het huis uit te gaan kun je verschillende oefeningen doen om fit te blijven. Een aanrader is yoga. Er zijn talloze apps voor op je smartphone die uitleg geven over de fijnste yoga oefeningen. Het enige dat je nodig hebt is een fijn yoga matje en soepele sportkleding.

Tot slot kun je ook andere oefeningen uitvoeren. Vaak wordt de term BBB hiervoor gebruikt. Dit zijn oefeningen voor je buik, billen en benen. Denk hierbij aan oefeningen zoals planken, squats en lunges. Let erop dat je enkel je schuine buikspieren traint. Wanneer er een smalle gleuf ontstaat op de middenlijn van je buik (diastase) kun je beter stoppen met het trainen van je buikspieren.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje