Your Cart

Hoe kies je een goede sportschool uit?

Dat sporten goed is voor je gezondheid is natuurlijk geen nieuws. Toch is voor veel mensen de drempel om te gaan sporten nog te hoog. Sportscholen zijn er genoeg, maar welke sportschool past nu echt goed bij jou? Aan de hand van deze blog weet jij voortaan precies waar je op moet letten bij het uitkiezen van een sportschool.

Is prijs belangrijk?

De grote sportscholen adverteren vooral op basis van de prijs voor een abonnement. Als je dit belangrijk vindt, heb je voor jezelf al duidelijke criteria waar de sportschool aan moet voldoen. Toch leert de ervaring dat goedkoop bij een sportschool vaak ook duurkoop is. Dit kan zijn wegens ongunstige contracten waar je niet zomaar vanaf komt, maar ook door extreme drukte in de sportscholen. Je kan dan weliswaar goedkoop sporten, maar je staat wel de helft van de tijd te wachten tot het apparaat waar jij op wilt oefenen eindelijk weer vrij is. Bovendien staan de prijsvechters onder de sportscholen niet bepaald bekend om de klantvriendelijkheid en service. Wil jij graag persoonlijk begeleid worden door ervaren trainers? Dan kan je beter op zoek gaan naar een wat kleinere sportschool waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. De keerzijde is dan wel dat de abonnementen vaak wat duurder zijn.

Wat wil je graag doen?

In een sportschool kan je natuurlijk veel meer dan alleen aan dumbells en halters sleuren. Tegenwoordig worden ook de groepslessen steeds populairder. Dit is met name interessant voor de mensen die alleen sporten niet leuk vinden en wat extra motivatie nodig hebben. Bovendien is dit een leuke afwisseling of aanvulling op de oefeningen die je in de zaal kunt doen. Denk hierbij aan een spinning les, kickboksen, bootcamp of een yoga les. Als jij van plan bent om ook deel te nemen aan dit soort groepslessen is het verstandig om een abonnement te kiezen waarin deelname aan deze groepslessen inbegrepen is. Anders zijn de kosten voor het sporten in de zaal wel laag, maar kom je met extra kosten voor de groepslessen te zitten.

Kies een goede locatie

De laatste tip die we je geven is de locatie van de sportschool. Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat hoe dichterbij de sportschool is, hoe vaker je ook daadwerkelijk gaat sporten. Woon of werk je in Amsterdam? Dan is het slim om ook een sportschool in Amsterdam uit te zoeken. Woon jij in Alphen aan den Rijn? Dan is het juist weer slim om een sportschool in Alphen uit te kiezen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje