Your Cart

Hoe maak je thuis sporten leuker voor jezelf?

Voor de een is het een uitlaatklep, voor de ander is het een verplichting waar je liever onderuit komt. Toch is sporten belangrijk voor zowel lichaam als geest. Bovendien hoef je voor sporten niet eens de deur uit. Met verschillende oefeningen is het ook mogelijk om vanuit huis te trainen. In deze blog geven we je X tips om het sporten vanuit huis leuker voor jezelf te maken.

1. Stel doelen met een personal trainer

Het is natuurlijk niet meteen nodig om al je sport vanuit huis te doen. Het sporten vanuit thuis is juist een mooie aanvulling op de dagen dat je buitenshuis traint. Zo wordt het sporten thuis een stuk leuker als je doelen voor jezelf hebt opgesteld. Als je eenmaal per week een training doet met een personal trainer, is het mooi om vanuit huis de oefeningen ook bij te houden. Zo is het niet alleen makkelijker om je doelen die je opgesteld hebt te behalen, maar is het ook leuker om te sporten als je ziet dat er progressie in het sporten zit. Als je merkt dat de samenwerking tussen jou en je personal trainer steeds beter loopt en je ook thuis resultaten begint te halen, kan je er zelfs voor kiezen om voortaan zelf een trainingsschema op te zetten. Zo bespaar je ook weer flink op de kosten van een personal trainer.

2. Schaf goede trainingsmaterialen aan

Het is natuurlijk een stuk leuker om te trainen met goede trainingsmaterialen. Je gaat immers niet een avond alleen maar opdrukken en sit ups doen. Er zijn verschillende materialen voor thuisgebruik die jouw training wat kunnen opleuken. Denk hierbij aan een deurtrainer, suspension trainer, roterende push-up standards, fitness matje en een verstelbare halterset. Door een mooie diversiteit aan materialen aan te schaffen voorkom je dat je in een sleur terecht komt en het na een tijdje begint te vervelen. Bovendien zijn de genoemde trainingsmaterialen niet duur in aanschaf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je allerlei dure apparaten in huis hebt die vervolgens niets doen dan stof happen.

3. Richt een aparte “fitness-room” in

Als jij thuis nog een mooie ruimte in huis over hebt, kan je er voor kiezen om hier een eigen fitnesszaal van te maken. Op deze manier ligt de drempel om even wat oefeningen te doen natuurlijk nog lager. Bovendien kan je jezelf in deze ruimte even lekker terugtrekken en doen waar je zelf zin in hebt. Je hoeft niet te wachten tot jouw gewichten eindelijk vrij zijn en je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat er mensen naar je zitten te kijken terwijl je een niet zo charmante oefening uitvoert.

Hopelijk weten deze 3 tips je net dat steuntje in de rug te geven, zodat je voortaan genoeg motivatie hebt om thuis lekker aan de slag te gaan met het sporten. Voortaan zit jij heel het jaar lekker in je vel!

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje