Your Cart

Ik weet niet wat ik wil

De keuzevrijheid van mensen is in de laatste decennia bizar groot geworden. Vooral van mensen die in welvarende westerse landen wonen. Het begint al vroeg bij Nederlandse kinderen. Hoe vaak hoor je niet in een supermarkt dat aan een kind gevraagd wordt wat hij of zij wilt eten? Of ‘s ochtends thuis wat ze aan willen? Uit hoeveel social media kan een kind al kiezen? Welke vloggers te volgen? En zo gaat het maar door, een leven lang.

Misschien is er wel eens onderzoek gedaan is naar het aantal keuzes dat in een gemiddelde Nederlandse leven gemaakt moeten worden. Dat dat zijn er ongetwijfeld heel erg veel. Te veel als je onderzoeken leest die gaan over het maken van een goede keuze. Je besluitvaardigheid (lees keuzevaardigheid) is namelijk geen oneindig iets, als een soort bodemloos reservoir. Integendeel, er zijn maar een paar echte goede besluiten die je per dag kan nemen. Naarmate de dag vordert maken wij dan ook steeds dommere keuzes.  Eten wat de pot schaft en een keer per week om half acht Swiebertje kijken was misschien zo gek nog niet…

Het is dan ook geen wonder dat veel mensen zich op enig moment afvragen wat zij eigenlijk willen. Dat je je dat überhaupt kan afvragen is geweldig maar ook gecompliceerd. Een keuze maken lijkt zo makkelijk, maar goede keuzes maken moet je leren, vooral in de huidige tijd waar we het maken van goede keuzes juist zijn afgeleerd. Leren doe je door fouten te maken. En door te leren van fouten die anderen gemaakt hebben. Er zijn veel goede boeken die je helpen een keuzeproces in te gaan. Het maakt eigenlijk niet uit welke boek je kiest, kies er een: ‘De valstrik van het geluk’, ‘Spring!’, ‘Ontdek wat je echt wil’ of het nog steeds nuttige ‘Welke kleur heeft jouw parachute’. Doorloop de processen die je daarin aangereikt worden. Onderdeel daarvan is altijd praten met mensen die iets doen wat iets in je los maakt. Of lezen over dappere keuzes, een (auto) biografie van iemand die jouw bewondering heeft.

Als fit20 jouw interesse heeft gewekt, iets bij je in beweging zet, als je de keuze voor fit20 als carriėrestart of -stap overweegt praat dan met ons. Als die stap nog te groot is lees dan ‘Verander, levenslessen van een franchiseondernemer’ door de fit20 franchiseondernemer Bas Pronk. Hij neemt je mee op zijn reis van betaalde baan naar startende ondernemer. Hij schrijft open en eerlijk over de fouten die hij gemaakt heeft. En waar hem dat gebracht heeft. Bestel het bij Bol of bij de boekhandel. 

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje