Your Cart
sushi eten

Is sushi cheat day food of niet?

Heb je je ook wel eens afgevraagd of sushi nu gezond is of niet? De tot in perfectie gerolde rijst met zeewier, boordevol verse vis en groenten, ondergedompeld in sesamzaadjes? Is het een do of een don’t voor cheat day? Kortom, mag ik vaak sushi eten of niet? Zijn er fysieke gevolgen voor mijn lichaam?

 

Nadelen van sushi

Laat ons maar direct met de deur in huis vallen. Er hangen weinig nadelen aan sushi eten. Zolang je maar rustig aan doet met de sauzen en dan specifiek met de zoute sojasaus. Sushi is laag in vet, heeft weinig calorieën en bevat veel voedingsstoffen. Om aan de dagelijks aangeraden hoeveelheid voedingsstoffen te voldoen moet je best veel sushi opsmullen. Je kunt jezelf uiteraard de vraag stellen of veel sushi eten een nadeel is. Let op met de inname witte rijst, geef daarom de voorkeur aan sushimi.

 

Sushi met zalm hmmm…

En dan nu, dé hamvraag.. Welk voordeel levert sushi eten op voor het lichamelijk welzijn? We zoomen voornamelijk in op de sushi met vis, want daarin bevinden zich de voordelen. Sushi met zalm of tonijn zitten namelijk boordevol omega 3-vetzuren. Waar zijn die goed voor? Die gezonde vetten zorgen voor een goede waardenspiegel van melatonine. Dat hormoon zorgt regelt ons slaap- en waakritme. Kortom: een goede melatoninespiegel help dus in de strijd tegen slaapproblemen. Zo slaap je beter en langer en kom je uitgerust voor de dag.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje