Your Cart
Gezondheid verbeteren

Je gezondheid verbeteren met deze 4 simpele tips

Vaak worden er doelen gesteld om de gezondheid te verbeteren en deze doelen bestaan vaak uit een aanzienlijk hoog gewicht kwijtraken of juist een bepaalde spiermassa op te bouwen. Nadat er na een tijdje blijkt dat het doel niet wordt gehaald dan kan er al snel worden opgegegeven en daarna zijn we er niet meer mee bezig. Dat is zonde, want je gezondheid is en blijft iets om je hele leven aan te werken.

In plaats van een zeer moeilijk te halen doel te stellen kun je er ook voor kiezen om een bepaalde tijd kleine en simpele verbeteringen door te voeren die je gezondheid ten goede komen. Na het een tijdje gedaan te hebben weet je hoe het voelt en kun je beslissen of je het ook daarna nog blijft doen.

1) Begin elke dag met een gezond ontbijt

Begin elke dag direct goed en positief en je zult zien dat je je de rest van de dag beter voelt. Een dag goed en gezond beginnen kan bijvoorbeeld door een havermout recept te maken met verschillende superfoods erin, zoals goji bessen, noten en zaden of een schepje maca poeder of andere gezonde poeders.

2) Vergroot je kennis over gezondheid

Ga bezig om je kennis te verbeteren als het gaat om de gezondheid. Zo zul je zien dat je uiteindelijk ook veel meer aandacht zult steken in je gezondheid. De eerste stap is namelijk de herkenning van wat wel en niet gezond is en waar de mogelijkheden voor verbeteringen liggen. Vergroot je kennis op het vlak van voeding, sporten en lifestyle. Een site die ik hiervoor direct kan aanbevelen is: https://thehealthissue.nl/. De site staat vol met allerlei tips die direct zijn toe te passen en de artikelen lezen lekker weg. 

3) Besteed meer tijd aan je slaap

Maar ik slaap al prima? Dit is iets wat veel mensen denken, maar hoe weet je of je niet nog dieper kunt slapen waarmee je dus nog veel beter uitgerust wakker wordt. Het hebben van een goede matras met een passende lattenbodem en frame is hiervoor essentieel. Andere zaken om goed op te letten is dat de ruimte waarin je slaap ook goed donker is, het ’s nachts stil is en dat je niet vlak voor het slapen gaan nog een maaltijd naar binnen werkt.

4) Ga in de ochtend sporten

Veel mensen hebben tegenwoordig een patroon dat is omgedraaid met wat eigenlijk logisch zou zijn. Zo zijn er ontzettend veel voordelen van in de ochtend te sporten. Je bent er de rest van de dag alerter van, het is gezond voor je lichaam, je slaapt er ’s avonds beter van en je zult er blijer van worden. De positieve effecten van sporten werken namelijk nog tot wel 10 uur door na je workout. Wanneer je in tegenstelling nog ’s avonds laat gaat sporten dan wordt je lichaam laat op de dag/avond nog actief waardoor je moeilijk en slecht slaapt.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje