Your Cart
supplementen

De juiste supplementen bij krachttraining

Wanneer je fanatiek aan het sporten bent zal je merken dat het herstel in de eerste maanden lang duurt. Dit heeft te maken met de gewenning van de spieren en na verloop van tijd zal het minder worden. Echter kan het herstel van de spieren worden bevordert door op een juiste manier voedings- en/of sportsupplementen te gebruiken. Wij zullen de meest gebruikte voor je toelichten, zodat je enig idee hebt wat de mogelijkheden hierin zijn.

Eiwitten

De meest gebruikte vorm van voedingssupplementen zijn eiwitshakes. Deze zijn er in alle soorten en smaken te verkrijgen, maar het heeft één doel: het bevorderen van het spierherstel. Afhankelijk van jouw trainingsintensiteit zal er bepaald kunnen worden hoeveel eiwitten je nodig hebt.

In veel gevallen is het mogelijk om eiwitshakes links te laten liggen en enkel te letten op voeding. Er zijn een hoop natuurlijke producten die van zichzelf al een hoog percentage eiwitten bevat zoals vis, kipfilet of kwark. Zorg voor een juiste balans hierin, want een overmatige toename van eiwitten kan ervoor zorgen dat het wordt omgezet in vetten.

Aminozuren

De aminozuren zijn de ‘bouwstenen’ van proteïnen en spierweefsel. Wanneer je aminozuren inneemt, bijvoorbeeld Muscle Concepts’ BCAA pillen, zal dit snel worden opgenomen door het lichaam. Een deel van deze aminozuren wordt opgenomen door de lever en het overige deel zal zorgen voor het spierherstel en gaat spierafbraak tegen.

Om optimaal resultaat te halen met het gebruik van de verschillende vormen van BCAA’s is direct na of zelfs tijdens de training. Op deze momenten is de opname van voedingsstoffen het hoogst en zo zal de werking het meest efficiënt zijn.

Pre-workout

Naast producten die het spierherstel stimuleren of spierafbraak tegengaan is er ook een supplement die ervoor zorgt dat je net dat beetje extra motivatie en kracht krijgt voor de training; pre-workout. Vooral bij krachttraining en bodybuilding is dit een veel gebruikt supplement. Explosiviteit, uithoudingsvermogen en kracht zal voor een korte periode toenemen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje