Your Cart

Kenmerken van een sport BH

Gezond leven en sporten wordt steeds populairder. Hardrennen, fitness, tennis; allemaal sporten waarin je hele lichaam wordt ingezet en waarbij je borsten een grote impact opvangen. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een goed zittend outfit en nóg belangrijker, een goede sport BH.

Waarom een sport BH?

Je borsten bevatten geen spieren, maar weefsels, vocht en klieren. Het enige dat de borsten op hun plek houden is de huid en verschillende andere elastische structuren. Hierdoor bewegen je borsten mee terwijl je sport. Ondersteuning is uiterst belangrijk, daar bewegende en stuiterende borsten tijdens het sporten vrij pijnlijk en hinderend kunnen zijn. De sport BH drukt je borsten tegen je lichaam door middel van de iets bredere banden en het weglaten van een beugel. De meeste sport BH`s hebben de juiste pasvorm en geven je zo de juiste ondersteuning. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een goede sport BH ten minste 78 procent van alle bewegingen opvangt.

Daarnaast heeft een sport BH ook een esthetisch doel: met de tijd zal het weefsel onder de huid en de huid zelf gaan rekken, waardoor borsten gaan hangen. Helaas kan dit niet op een natuurlijke wijze worden hersteld, dus is de ondersteuning extra belangrijk.

Tip: Wil je ook de ideale houding aannemen tijdens het sporten? Probeer dan eens een rug brace en voorkom rugproblemen.

Type sport BH

Zoals we al eerder vermeldden, is het doel van een goede sport BH het fixeren van je borsten tegen het lichaam. Dit kan op twee verschillende wijzen gebeuren: door middel van inkapseling of door middel van compressie. De keuze hiertussen wordt bepaald door je cupmaat en natuurlijk je eigen preferentie.

Voor vrouwen met een kleine tot medium cupmaat is de compressie BH het meest geschikt. Deze BH is rekbaar en drukt de borsten tegen elkaar en tegen het lichaam. Doordat de borsten tegen elkaar worden gedrukt, lijken ze optisch voller.
Het nadeel hiervan is dat het zweet tussen de borsten kan leiden tot huidirritatie.
Voor vrouwen met een grote cupmaat is de ingekapselde BH het meest effectief. Bij deze BH zitten de borsten van elkaar gescheiden.
De voordelen van een ingekapselde BH is dat je borsten stevig tegen je lichaam zitten en er mooi uitzien. Een nadeel zijn de mogelijk zichtbare coupenaden als je een strakzittend sportshirt aanhebt.

Kenmerken van een goede sport BH

Sport BH`s hebben veel verschillende kenmerken. Zo is het beste een goed sluitende sport BH te kopen zonder naden; naden kunnen namelijk gaan schuren of prikkelen, waardoor je niet plezierig en intensief kunt sporten. De bedoeling is dat een sport BH zit als een tweede huid; je zou hem niet mogen opmerken tijdens het sporten.
Ook moet je letten op de kwaliteitsstof; het beste is polyamide. Dit is een goed ademende en vochtregulerende stof met de eigenschap het zweet naar buiten te transpireren. Hierdoor zal de BH niet zo snel nat aanvoelen en blijven ook de geurtjes langer weg.
Het allerbelangrijkste kenmerk van een sport BH is de volledige ondersteuning en draagcomfort die hij biedt: de meeste sport BH`s hebben een brede onderband en stevige schouderbanden die draagcomfort en ondersteuning garanderen.

Bron: q-linn.com

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje