Your Cart

Wandelschoenen kopen tips

Goede wandelschoenen zijn erg belangrijk als u van plan bent een flink stuk te gaan wandelen. Wandelschoenen verschillen enorm is het goed om eerst te oriënteren welke het best bij je passen. Er zijn meer factoren die meespelen bij het kopen van wandelschoenen dan je denkt. Zo is bijvoorbeeld de omgeving waar u in loopt erg belangrijk, is het een regenachtig klimaat of juist kurkdroog. Ook is het belangrijk of je bijvoorbeeld loopt op een verharde of onverharde weg. Daarbij is het belangrijk welke categorie wandelschoenen je koopt. Wandelschoenen zijn te verkrijgen in allerlei merken. 

Waar gaat de reis heen?

Als eerste is het heel belangrijk dat je goed nadenkt voor welke omgeving je de wandelschoenen wilt gebruiken. Ga dus goed na waar je heen gaat, scan de omgeving en pas daar jouw schoenen op aan. Hierbij moet je rekening houden met het klimaat en op wat voor ondergrond je loopt. Ook is het belangrijk op wat voor ondergrond je wandelt, dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor de hoogte van de schoen. Als je bijvoorbeeld stukken wilt hiken of meer richting een survivalrun neigt dan zit er ook een enorm verschil in de wandelschoenen.  Al deze zaken moet je meenemen bij het beslissen van jouw geschikte wandelschoen. 

Categorie 

Wandelschoenen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën hebben te maken het de oppervlakte waar je op loopt. Deze categorieën zijn te verdelen in A, B, C en D. In totaal kun je dus kiezen uit 4 verschillende categorieën.  Hieronder zullen deze worden toegelicht zodat je kunt nagaan welke categorie het beste bij je past. Als eerste is er type A. Dit zijn voornamelijk lage schoenen met een soepele en buigzame zool. Dit maakt dat zij geschikt zijn voor aangelegde paden en ondergronden die vlak of licht glooiend zijn. De meer sportieve wandelschoen valt bijna altijd onder deze categorie. Ze zijn lichter en beweeglijker wat maakt dat je flexibel kunt bewegen. 

Als tweede is er type B. Dit type schoen is een stuk hoger vergeleken met type A. Omdat ze hoger zijn zitten ze stevig rondom de enkel wat maakt dat je minder snel last hebt van verzwikte enkels. Ze hebben een stugge zool en zijn er geschikt voor wat ruiger terrein. Denk hierbij aan bergen. Daarna is er type C. Ook dit zijn hogere, stevige schoenen maar dan met een stuggere zool. Een stuggere zool betekent meer stevigheid. Dit maakt dat ze ideaal zijn voor langere trekkingtochten met zware bepakking. Dit type schoen lijkt erg op de kisten waar militairen en politieagenten gebruik van maken. Als laatst is er type D. Ook deze schoenen zijn hoog en stevig rondom de enkel maar hebben een erg stijve zool. Hierdoor zijn ze geschikt voor extreme tochten zoals het beklimmen van een sneeuwachtige terrein. De wandelschoenen van salomon zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor.

Wees geduldig en vergelijk

Let op want dit is een tip voor de winnaar, heb geduld en vergelijk de wandelschoenen eerst goed. Zorg dat je geen verkeerde koopt hebt door gehaast beslissingen te maken. Ga daarom ook geruime tijd voordat je weg gaat kijken naar wandelschoenen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje