Your Cart

Wat is een bootcamp?

Bootcamp-training is zeker niet voor bangeriken, maar er zijn veel mensen die uitbundig zijn over de fitnessvoordelen en de algemene ervaring. Maar wat is het nou precies?

Waar bestaat een bootcamp-sessie uit?

Bij bootcamp-trainingen kun je denken aan ‘groepstrainingssessies’. Je kunt denken aan ‘buitenshuis’ (ongeacht het weer en ongeacht het seizoen!). Je kunt ook denken aan de woorden ‘leuk’ en ‘uitdagend’. Bootcamp Tilburg geeft trainingen in groepsverband met een militair tintje en worden in de buitenlucht gehouden door speciale bootcamp-instructeurs.

Iedereen kan deelnemen aan deze groepslessen. Het maakt dus niet uit of je een man of een vrouw bent, als je er maar zin in hebt! Er zijn ook specifieke lessen beschikbaar voor mannen en specifiek voor vrouwen. Een bootcamp-trainingssessie neemt ongeveer een uur in beslag en bevatten eigen lichaamsgewichtoefeningen en hardloopoefeningen, waarvan het doel is dat het je hele lichaam traint.

In deze sessies in circuittraining-stijl kun je harde trainingen verwachten waardoor het zweet je zeker uit zal breken. Tegelijkertijd is het ook genieten vanwege de variëteit die de sessies met zich meebrengen. Bijvoorbeeld een les kan meer oefeningen in militaire stijl bevatten, terwijl een andere meer hardloopoefeningen kan bevatten.

Voordelen van bootcamp-training

Omdat bootcamp-trainingen zowel kracht- als cardiotraining bevatten, is een goede bootcamp-sessie gezond voor je longen en voor je hart. Je traint namelijk je hele lichaam! Een bootcamp zorgt er dus voor dat je een algeheel sterk fysiek ontwikkelt en tegelijk krijg je er ook nog eens uitstekende conditie bij.

Voor wie is bootcamp-training geschikt?

Bootcamp-sessies zijn intens, maar ze zijn geschikt voor zowel beginnende sporters als ervaren sporters, omdat mensen op hun eigen persoonlijke niveau en intensiteit mogen werken. Sommige trainingssessies zijn ook speciaal ontworpen voor mensen die dit type training nog nooit gevolgd hebben. Ga er maar vanuit dat je zult zweten en zorg voor een flinke dosis doorzettingsvermogen, zodat je het onderste uit de kan kunt halen wat betreft je training.

Instructeurs zullen teams samenstellen op basis van fitnessniveau zodat je een eerlijke ‘strijd’ kunt leveren. Mocht een deelnemer geblesseerd zijn of zich zorgen maken of hij of zij het wel aankan, dan is het van groot belang dit aan te geven aan de bootcamp-instructeur.

Is bootcamp-training echt iets voor mij?

Slechts één persoon kan die vraag volledig beantwoorden, en dat ben jij. Maar gezien de toenemende populariteit van dit fitnessconcept is de kans groot dat je er gemakkelijk tussen past, omdat er waarschijnlijk andere mensen bij de sessies zijn die hetzelfde fitnessniveau als jij hebben.

Bootcamp geeft je de mogelijkheid om te ontsnappen aan een routine van weinig lichaamsbeweging. Voeg hieraan de motiverende kwaliteiten van een goede instructeur, de kameraadschap van groepstraining en de verfrissende aard van sporten in de natuur toe, en je hebt alle ingrediënten voor een uitdagend fitnessprogramma dat je fitness naar een veel hoger niveau kan tillen dan je zou ooit zou kunnen denken. Mocht je twijfelen, kun je een proefles nemen om te kijken of het écht wat voor jou is.

Bron: laatdespelenbeginnen.nl

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje