Your Cart

Welk Adobe programma heb ik nodig?

Designen, je kan het op veel verschillende manieren doen en er zijn ook heel veel programma’s voor. Voor het maken van logo’s heb je weer een ander programma nodig dan voor het bewerken van een foto.

Photoshop

Misschien wel het meest bekende programma van Adobe. Een foto bewerken, dat ene vlekje weghalen dat vervelende voorwerp op de achtergrond weghalen, een onderdeel uit een andere foto toevoegen, het toevoegen van speciale effecten of digitale tekeningen. Het kan allemaal met Photoshop.

Illustrator

Met Illustrator maak je vector art, zoals illustraties, logo’s, iconen. Alles wat je met Illustrator maakt kan geschaald worden tot gigantische spandoeken of minuscule miniaturen zonder de kwaliteit te verliezen. Hierdoor wordt het vaak gebruikt voor drukwerk, logo’s, visitekaartjes, lijntekeningen en infographics.

InDesign

Het programma van Adobe ontwikkeld voor het opmaken van flyers, boeken, posters, tijdschriften en kranten. InDesign wordt eigenlijk gebruikt voor vrijwel alles met grote hoeveelheden tekst. Documenten met meerdere pagina’s en veel tekst wordt opgemaakt met dit programma. In InDesign komt onder andere je Illustrator vector art en bewerkte Photoshop beelden samen.

Lightroom

Waar Photoshop gemaakt is voor fotografen, illustratoren en grafisch ontwerpers is Lightroom vooral gemaakt voor digitale fotografen en wordt dit programma steeds meer bekend en gebruikt door influencers.

Het grote verschil met Photoshop zit hem hier in de bewerking gericht op de hele foto. Waarbij je bij photoshop delen bewerkt van een foto, is het bij Lightroom gericht op de hele foto. Door middel van Presets (voorinstellingen van filters) kunnen foto’s bewerkt worden. Zo’n preset kan je online kopen maar kan je ook zelf maken (en eventueel zelf verkopen aan anderen).

Tegenwoordig kunnen deze programma’s op steeds meer laptops draaien en heb je niet per se die ene laptop nodig. Wil je zeker weten dat je deze programma’s kan gebruiken? Zorg er dan voor dat je een laptop op maat neemt of ga voor een laptop zelf samenstellen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje