Your Cart
oefeningen thuis

Welke oefening je zelf thuis uitermate goed kunt toepassen

Het is natuurlijk niet allemaal zo geweldig met de corona crisis en de sportscholen samen, reserveringen zitten gauw vol en je kunt niet altijd overal bij. Dan is het een optie om thuis ook een gedeelte te doen en dat klinkt moeilijker dan dat is het, want waarschijnlijk komen er nu dingen bij je op zoals ‘maar ik heb geen dumbells’ of ‘Dit is toch niet te vergelijken met een sportschool’. Toch gaan we je uitleggen hoe je dit toch boven je eigen verwachtingen kan doen! We gaan het opdelen in verschillende spiergroepen om het overzichtelijk te houden.

Borstspieren

Iedereen die fitness doet wil goed zijn borstpieren trainen, om dit thuis te doen zijn er verschillende opties en we gaan de beste voor je uitleggen. Om te beginnen de push up, deze stimuleert perfect de borst. Door een druk beweging omhoog te maken spant de hele borst zich aan, deze kun je ook met je voeten op een verhoging doen om de bovenkant van de borst extra te stimuleren. Een bekende borst oefening is de chest press, door in een liggende positie gewichten omhoog te drukken is dit een zware stimulans voor de borst. Als je dumbells of een barbell met gewichten in huis hebt is het goed om het daarmee te doen, als je hier niet over beschikt hebben we een andere optie. Vul bijvoorbeeld een tas met boeken of flessen water, druk deze op het midden van je borst omhoog om dezelfde stimulans te krijgen.

Biceps en triceps

De armen trainen, het ziet er niet alleen goed uit maar ondersteunt ook andere spiergroepen tijdens het trainen. Voor de biceps is de bicep curl het best. Hier is een setje dumbells het makkelijkst voor maar mocht je daar niet over beschikken dan gaan we weer zelf gewichten maken. Een tas met flessen water zal goed werken maar wat we hier aanraden is echter om een setje weerstandsbanden te kopen, die zijn vele malen goedkoper dan dumbells en zijn meestal in 4 of 5 verschillende gewichten die ook te combineren zijn. Dan wordt de bicep curl ook met de juiste houding uitgevoerd. Voor de tricep geldt hetzelfde, we raden een weerstandsbanden set aan om oefeningen zoals tricep extensions uit te kunnen voeren. 

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje