Your Cart
hardlopen kleding

Welke sportkleren trek ik aan?

Maar wat trek je nou aan bij het sporten? Als je altijd naar de sportschool gaat, maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Daar is de temperatuur altijd aangenaam. Maar als je af en toe hardloopt of lekker naar buiten gaat om te sporten kan het soms nogal lastig zijn om de goede outfit uit te kiezen. Je wilt het namelijk niet te warm krijgen, maar ook niet te koud. Wij geven je een aantal tips over welke sportkleren je aan moet trekken.

Wat trek ik aan?

Ben jij een echte hardloop guru? Hardlopen kan bijna in alle weersomstandigheden. Al kom je met regen toch wel wat moeilijker de deur uit. Tijdens het hardlopen krijg je het al heel snel warm, daarom is er een 5-gradenregel bedacht. Kleed je aan alsof het vijf graden warmer is. In het begin zal het nog wel een beetje koud zijn, maar hier kom je snel doorheen.

Op regenachtige dagen kun je een waterafstotende jas dragen en een warme legging. In de winter raden we je aan om thermokleding te dragen. In de zomer kun je het beste lichte kleding dragen met een dry-fit stof. Door deze stof zal je zweet snel verdampen. Wel zo prettig als het warm is.

Het belang van een sport bh

Vergeet ook nooit je sport bh als je gaat sporten. Een sport bh is niet alleen veel comfortabeler, maar het beschermt je borsten ook nog eens. Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen met een normale bh, stuitert je boezem alle kanten op. Dit is niet alleen heel vervelend, maar het is ook helemaal niet goed voor je. Het gestuiter zorgt namelijk voor een grote druk op het borstweefsel wat kan leiden tot beschadiging. Dus doe altijd een sport bh aan,  je wilt natuurlijk geen hangende borsten.

Onderhoud van sportkleren

Hoe leuk sporten ook is, het wassen van de sportkleren is toch iets minder leuk. Vaak blijft er nog een vieze zweetgeur in hangen en dit is natuurlijk niet prettig. Hoe voorkom je dit nou? Het is verstandig om je kleren direct na het sporten uit te wassen in plaats van ze in de wasmand te gooien. Gebruik geen wasverzachter. Hoe lekker dit ook ruikt, het kan de ademende structuur van je sportkleren namelijk aanpassen. Nog een tip: doe je kleren niet in de droger, laat ze buiten aan de waslijn drogen. Zo gaan je sportkleren super lang mee!

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje