Your Cart

Zo maak je jouw eigen homegym in huis

Voorlopig mogen we nog niet naar de sportschool. Voor de één een ramp en voor de ander is er niets aan de hand. Toch is fit blijven op wat voor manier dan ook wel erg belangrijk. Het is goed voor de weerstand én het kan natuurlijk ook helpen om de overtollige kilo’s die er in de quarantaineperiode bij zijn gekomen een beetje weg te werken. Gelukkig worden er op sociale media genoeg filmpjes gedeeld waarin thuissporten wordt aangemoedigd. Maar sporten in de woonkamer kan nog knap lastig zijn, zoals je misschien al ondervonden hebt. Er staan diverse meubels in de weg en ondertussen wil net weer iemand televisie kijken. Niet heel ideaal. Het kan daarom geen kwaad om eens rond te kijken in huis of je misschien de mogelijkheid hebt om een ruimte om te toveren tot jouw persoonlijke homegym! In deze blog geven we je graag wat meer tips over een homegym voor in huis! 

Kies een goede ruimte

Als eerste is het belangrijk om na te denken wat je precies wilt doen. Wil je de ruimte alleen gebruiken voor oefeningen met gewichtjes of yoga? Dan heb je voldoende aan een kleine ruimte. Wil je het groter aanpakken en zelfs fitness appratuur aanschaffen? Dan heb je natuurlijk een grotere ruimte nodig. Je kan een homegym creëren op zolder, in de garage, schuur of in een tuinhuis. Belangrijk is in ieder geval dat je in je achterhoofd houdt dat fitness apparatuur meer ruimte vraagt dan enkel een yogamatje. Zo een matje ruim je natuurlijk eenvoudig op. Je rolt het op en stopt het weg in de kast. Met fitness apparatuur gaat dat echter wat moeizamer. Zorg dus ook zeker dat je de betreffende ruimte kunt missen en dat de apparatuur daar niet in de weg staat.

Benodigdheden aanschaffen voor thuis

Heb je een ruimte beschikbaar? En heb je voor ogen wat je precies gaat doen? Dan kun je beginnen met het aanschaffen van de benodigdheden, zodat je straks onbezorgd thuis kunt sporten. Zorg voor een goede dempende ondervloer, of een betonnen vloer. Dan dreunt het geluid niet zo door als je per ongeluk een gewichtje laat vallen.

Goede verlichting is een must

In jouw homegym mag goede binnenverlichting natuurlijk niet ontbreken. Daglicht binnen laten is belangrijk. Het is goed voor je energielevels en je wilt natuurlijk wel zien wat je aan het doen bent. Ga jij jouw homegym bouwen in een donkere ruimte? Dan kun je natuurlijk ook zelf lichtbronnen aanbrengen. Om dit te doen kun je het beste gebruik maken van spotjes in het plafond. Misschien wel in de buurt van een spiegel, zodat je ook gelijk het resultaat kan zien van al dat gezwoeg in jouw homegym!

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje