Het klinkt super vet, een sportopleiding volgen. Maar wat doe je dan eigenlijk? Ben je verplicht om sport stages te lopen? Is het ook mogelijk om stage in je woonplaats te lopen?
Veel mensen hebben een vooroordeel over sportopleidingen. Tegenwoordig zijn er steeds meer ‘Sportkunde’ opleidingen. Dat houdt in dat sport als middel wordt ingezet in plaats van dat je een cijfer krijgt voor de uitvoering. Aan de hand van een sport leer je onder andere activiteiten plannen, jezelf presenteren en managen. Een opleiding als Sportkunde kan je vergelijken met een economische opleiding met de nadruk op de sportwereld.
Naast de colleges en sportlessen zijn sport stages ook verplicht om zo praktijkervaring op te doen. De meeste scholen bieden een aanbod met sport stages aan voor hun studenten. Vaak mag je één stage lopen die niet gerelateerd is aan sport, voor de rest loop je allemaal sport stages. Let dus extra goed op als het een niet sport gerelateerd bedrijf is.
Wat zijn de mogelijkheden? Bij sport stages denk je al snel aan een stage in je woonplaats bij een sportvereniging. Als het je niet leuk lijkt om bij een sportbedrijf stage te lopen zijn er nog vele andere mogelijkheden. Ga voor jezelf na bij wat voor bedrijf je wilt werken. Wil je graag een stage in je woonplaats of geef je niks om een beetje reistijd? Benader bedrijven die je leuk lijken en kom met een sportief voorstel. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een sportplan voor de werknemers, het organiseren van een sportief bedrijfsuitje of sportmerken benaderen om sponsor te worden.
Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor sport stages. Als jij met een goed uitgedacht voorstel komt is de kans groot dat het desbetreffende bedrijf enthousiast wordt en jou graag aanneemt!