Your Cart
tens-apparaat

Al je vragen over het TENS apparaat beantwoord

Er zijn diverse manieren om (chronische) pijn te bestrijden en verlichten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Tegenwoordig is het TENS apparaat aan dit rijtje toegevoegd. Het apparaat verlicht pijn op een gemakkelijke manier. Echter roept iedere methode vragen op. Wij leggen je uit hoe het apparaat werkt en wat je ervan kunt verwachten.

Het TENS apparaat beïnvloedt de doorgifte van pijnprikkels

TENS staat voor ‘Transcutane Elektrische Neuro-Stimulatie’ en berust op de Gate Controle Theory van Melzack en Wall. Volgens deze theorie kan de doorgifte van pijnprikkels worden beïnvloed. Pijnprikkels worden alleen door de hersenen toegelaten als deze sterk genoeg zijn. Bij TENS wordt gebruik gemaakt van elektrische pulsen die als prikkels fungeren. Deze maken dat de pijnprikkels worden ‘gedoofd’ en niet naar de hersenen worden doorgegeven. TENS verlicht pijn zonder medicijnen te slikken.

Verlicht pijn, maar neemt het niet weg

Het TENS apparaat verlicht pijn. In het lichaam zijn de dunne zenuwen, wanneer deze geprikkeld worden, verantwoordelijk voor het doorgeven van de pijnprikkels aan de hersenen. Met TENS worden gelijktijdig de dikke zenuwen gestimuleerd en de pijnprikkels geblokkeerd. Het TENS apparaat verlicht pijn, maar neemt het niet weg.

Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen

Het TENS apparaat is heel eenvoudig in gebruik. Het bestaat uit een kastje ter grootte van een grote stopwatch en elektroden die met behulp van pads aan het lichaam worden geplakt. Met behulp van het kastje wordt het apparaat bediend. Door het kleine formaat is het apparaat handzaam en overal te gebruiken, zowel thuis als ergens anders. Daarnaast kan hierdoor heel gericht een pijnlijk gedeelte van het lichaam worden behandeld. Het verlicht pijn waar en wanneer je wilt.

TENS verlicht pijn op basis van frequenties

Bij het TENS apparaat kan de frequentie, het aantal elektrische impulsen per seconde, door de patiënt zelf worden ingesteld. Bij een hoge frequentie worden de pijnsignalen naar de hersenen geblokkeerd. Bij een lage frequentie komen er juist natuurlijke stoffen vrij die pijn onderdrukken, zoals bijvoorbeeld endorfine. Afhankelijk van de hoeveelheid pijn kan het TENS apparaat worden ingesteld. Het verlicht pijn in de mate die jij wilt.

Voor diverse soorten pijn te gebruiken

Het TENS apparaat kan voor allerhande situaties worden gebruikt: van chronische pijn en spierpijn tot pijn na een operatie en bij een bevalling. In het laatste geval moet met het gebruik van het TENS apparaat worden ingestemd door een arts. Ook mensen met een pacemaker en patiënten met epilepsie moeten toestemming van een arts krijgen voordat het apparaat mag worden gebruikt. TENS verlicht pijn voor verschillende patiënten.

TENS is een uitkomst voor mensen met (chronische) pijn

Heb je het apparaat beter leren kennen? TENS verlicht pijn, waar en wanneer je maar wilt. Het is een prettige methode om in huis te hebben, en dankzij het kleine formaat handzaam. Het is te gebruiken waar en wanneer je wilt en voor diverse soorten pijn. Daarnaast is het niet-invasieve karakter een pre, net als het feit dat er vrijwel geen bijwerkingen aan het apparaat kleven. Voor mensen met (chronische) pijn is het apparaat een uitkomst. Welke pijn kan het apparaat bij jou verlichten?

Meer informatie kun je vinden op verlichtdepijn.nl

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje