Your Cart
homegym

Checklist van uitrusting voor de perfecte homegym

Sportscholen zijn een plek waar je met de lockdowns en beperkende maatregelen die er tegenwoordig gelden niet meer vanzelfsprekend binnen komt. Er is dan ook een opmars in home gym te zien waarbij mensen in een kamer hun eigen fitnessruimte bouwen. We keken voor je naar de beste uitrusting voor een home gym. In een kamer in je huis bouw jij de perfecte gym. We kijken naar zaken zoals de beste roeitrainer en andere toestellen. 

Weten wat je tot je beschikking hebt in je gym 

Voordat je een eigen home gym gaat bouwen is het goed om te weten hoe groot de ruimte is. Je schaft uiteraard je apparatuur aan en dat doe je aan de hand van deze ruimte. Allereerst leg je rubber matten op de vloer neer. Het voorkomt dat jouw gewichten met een harde klap op de grond belanden. Daarnaast is het beter voor jouw eigen veiligheid. Verder kijk je eerst naar de meest noodzakelijke apparaten in jouw gym. 

Waar wil je aan gaan werken?

Je kan in je eigen home gym gaan werken aan spieropbouw. In dat geval heb je toestellen nodig die je daarbij helpen. Denk aan een halterbank en bijvoorbeeld een squat rack. Deze toestellen zijn er voor het zwaardere werk. Een professionele halter met gewichten mag in dit geval niet ontbreken. Ga je werken aan je conditie in het algemeen zonder dat er een hoop spiermassa wordt opgebouwd dan kijk je eerst naar een goede roeitrainer en bijvoorbeeld een hometrainer. Dit zijn apparaten die gelijk een stuk minder ruimte in beslag nemen. Zaken als dumbbells en kettlebells zijn gewichten die je kan gebruiken bij cardio training maar ook bij spieropbouw training. 

Professioneel of thuisgebruik

Aangezien veel mensen met een budget werken wordt er al snel bespaard op de kosten van de apparatuur. Een halterbank voor thuisgebruik is echter vaak een halterbank die een lager gewicht kan dragen. Bijvoorbeeld alleen dat van jou. Wanneer je ook nog een halter gaat liften wordt het al snel te zwaar waardoor een gevaarlijke situatie kan ontstaan. De beste roeitrainer is ook vaak een professionele trainer. Met een budget van 2000 á 3000 euro kom jij een heel stuk bij de aanschaf van jouw apparatuur.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje