Your Cart

Hoe kies je de juiste maat sneakers uit?

Als we het over populaire schoenen hebben, hebben we het absoluut over sneakers. Onder zowel dames als onder heren zijn deze schoenen uiterst populair te noemen. Dat geldt overigens ook voor jongens en meisjes!

Hoe het komt dat de sneakers zo populair zijn? Dit is onder meer te danken aan het uitgebreide aanbod. Als je sneakers wilt kopen, heb je daardoor meer dan voldoende keuze. Je kunt een prima vergelijking maken en aan de hand daarvan de knoop doorhakken. Maar, welke maat sneakers is nou voor jou het beste? In dit artikel vind je daar enkele handige tips voor.

Tip 1: maak gebruik van de maattabellen

Wil je sneakers kopen? Als je dit via de online kanalen doet, vind je bij veel webshops zogeheten maattabellen. Dit zijn tabellen met daarin de maat en bijbehorende kenmerken. Zo wordt bijvoorbeeld vermeld wat bij een bepaalde maat de lengte van de hak tot en met de tenen is. aan de hand van een dergelijke lengte kun je voor jezelf bepalen welke maat voor jou het beste zou zijn. Check dus zéker even of je een maattabel kunt vinden.

Tip 2: check goed een eventueel advies

Als je online sneakers gaat kopen, vind je hier veelal adviezen bij. Sommige webshops benoemen bijvoorbeeld het volgende; deze sneakers vallen klein of bestel een maatje groter. Door een dergelijk advies weet je wat voor jou – ongeveer – de juiste maat gaat zijn.

Tip 3: kijk goed naar het merk

Heb jij al de nodige sneakers van Nike in jouw kast staan? Dan is het wellicht leuk om wéderom voor sneakers van dit merk te gaan. Je weet in dat geval overigens ook direct welke maat je nodig hebt. De meeste schoenen van een en hetzelfde merk vallen namelijk hetzelfde. Als je normaal gesproken bij Nike maat 40 hebt, is de kans groot dat je bij jouw nieuwe Nike sneakers ook het beste voor maat 40 kunt gaan.

Tip 4: kies voor een webshop met mogelijkheid tot gratis ruilen

Heb je sneakers besteld die niet helemaal naar wens zijn? Dan is het prettig als je de sneakers gratis om kunt ruilen voor een maatje groter of kleiner. Check goed of dit bij mogelijk is bij de webshop waar je de sneakers wilt gaan kopen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje