Your Cart
slijmbeursontsteking heup

Slijmbeursontsteking heup door sporten

Heb je last van een drukkende en zeurende pijn in de heup, die maar niet minder wordt? Dan is de kans aanwezig dat je een slijmbeursontsteking in de heup hebt. Meer over deze aandoening, lees je op deze pagina. Zo lees je niet alleen wat een slijmbeursontsteking is, maar ook wat de symptomen zijn van deze ontsteking. Tot slot lees je wat Echozorg voor jou kan betekenen als je een slijmbeursontsteking heup hebt.

Wat is een slijmbeursontsteking heup?

Slijmbeurzen zijn zakjes met vocht. Deze zakjes met vocht zitten tussen de pezen en potten en zorgen ervoor dat de pezen en botten niet tegen elkaar schuren. In feite werken slijmbeurzen hetzelfde als kleine stootkussentjes: ze zorgen ervoor dat de pezen en botten niet langs elkaar schuren.

Helaas kunnen de slijmbeurzen ontstoken raken. Als dit het geval is, wordt er gesproken over een slijmbeursontsteking. Een slijmbeursontsteking kan op verschillende plekken in het lichaam ontstaan. Zo kun je ook te maken krijgen met een slijmbeursontsteking in de heup, ook wel bursitis trochanterica genoemd.

Ouderen hebben een verhoogd risico op slijmbeursontstekingen. Hetzelfde geldt voor jonge hardlopers en mensen met een beroep waarbij ze veel moeten lopen.

De symptomen van een slijmbeursontsteking heup

Heb je een slijmbeursontsteking in de heup, dan ervaar je een drukkende en zeurende pijn. Deze pijn wordt veroorzaakt door het opzwellen van de slijmbeurs in de heup. Door de pijnklachten is het lastig om de heup te bewegen, zeker als de slijmbeursontsteking vergevorderd is. Ook kan de huid wat rood worden als je een slijmbeursontsteking in de heup hebt, maar dit is niet altijd het geval.

 

Slijmbeursontsteking heup? Bel Echozorg

Heb jij last van een drukkende en zeurende pijn in de heup? Dan is de kans aanwezig dat je een slijmbeursontsteking in de heup hebt. In dit geval raden wij je aan om contact op te nemen met Echozorg voor de One-Week-Echo-formule. In dit geval krijg je niet alleen snel een diagnose voor je pijn, maar wordt er bovendien direct een passende behandeling voor jouw slijmbeursontsteking opgesteld.

 

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje