Your Cart
snel afvallen

Snel afvallen

Heb jij overgewicht? Dat betekent dat, dat je meer weegt dan je eigenlijk zou moeten wegen. Dit heeft nadelige gevolgen voor je lichamelijke gezondheid. Bij overgewicht wordt de kans op welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en zelfs kanker vele mate groter. Hoogstwaarschijnlijk voel jij je niet fit en zit je ook niet lekker in je vel. Wil jij snel afvallen waardoor je gezonder wordt, beter in je vel zit en fitter wordt? Lees dit artikel dat zorgvuldig door, hier wordt uitgelegd hoe jij op een verantwoorde manier snel kunt afvallen.

Ga niet crashen

Als eerste is het belangrijk dat je niet gaat crashen, snel afvallen door shakes en soepen is absoluut slecht voor je lichaam. Voeding is ontzettend belangrijk, het dient als energiebron en het helpt je lichaam herstellen. Beide zijn essentieel voor onze gezondheid. Naast dat het ongezond is kun je het jezelf erg moeilijk maken met afvallen. Als jij een langere tijd te weinig eet zal je metabolisme of te wel stofwisseling zich hierop aanpassen. Na verloop van tijd zul je een plateau bereiken waarbij je niet meer afvalt. Dit is aan de hand van een metafoor simpel uit te leggen. Als jij uit het vliegtuig valt en in de jungle beland zal jouw lichaam er alles aan doen om te overleven. Aangezien je weinig voeding tot je neemt zal je lichaam allerlei processen vertragen, ieder proces kost immers energie en deze krijgt je lichaam niet. Jouw lichaam gaat in overlevingsstand en verbruikt alleen de essentiële voedingsstoffen. Het lichaam merkt op dat de kans op nog minder voeding steeds groter wordt, dus alle overtollige calorieën worden opgeslagen als reserve vet. Stel dat je de hele week 500 kcal eet en in het weekend ineens een pizza van 2000 kcal eet, deze overige 1500 worden allemaal als reserve opgeslagen. Ook val je verder niet af omdat je lichaam de nodige vetreserves ziet als een noodzakelijk bron.

Wat je wel moet doen

Hier zal worden toegelicht wat je wel moet doen. Als eerste moet je jouw caloriebehoefte berekenen, dit kan simpel met de Harris en Benedict formule. Zodra je deze verhouding weet kun je een voedingsschema laten maken door een voedingsdeskundige. Als jij jezelf enigszins hebt verdiept in gezonde voeding kun je gebruik maken van een calorieteller. Het is belangrijk dat je een tekort hanteert van 30 tot 20 procent. Heb je een calorie behoefte van 2500 kcal dan zul je hier tussen de 750 en 500 kcal af moeten halen. Je hebt dan je caloriedoel voor de aankomende tijd berekend. Nadat je dit gedaan hebt zul je erbij moeten bewegen. Met alleen voeding zul je snel afvallen maar in combinatie met sporten zul je super snel afvallen.

Consistentie

Als je wilt afvallen zul je consistent moeten zijn. Je kunt nou eenmaal niet afvallen door een wondermiddel. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen. Schrijf elke dag op wat je doel is en waarom je dit doel hebt. Heb je het moeilijk? Zoek hulp en ondersteuning, er zijn vast genoeg mensen in je omgeving die je willen helpen.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje