Your Cart
blessure sporten

Veel voorkomende blessures door sporten

Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijk in onze samenleving. Het letten op onze voeding en sporten is een veel besproken onderwerp. Tegenwoordig laten we al te graag op sociale media zien hoe gezond we wel niet leven. Instagram staat vol met foto’s van eten en sportende mensen. Een paar uur in de week sporten lijkt onschuldig maar wat veel mensen niet weten is dat sporten ook gevaarlijk kan zijn. Je loopt namelijk kans op verschillende blessures wanneer je te veel sport of wanneer je het niet opbouwt. In dit artikel worden een aantal van deze blessures besproken.

Achillespeesontsteking

De achillespees is de langste pees in ons lichaam. Wanneer je veel sport kan de pees gespannen raken wat tot pijn, irritatie en uiteindelijk tot een ontsteking kan leiden. De plek kan hierdoor opzwellen, rood en geïrriteerd worden. Vervolgens zal er littekenweefsel ontstaan wat er voor zorgt dat de pees minder flexibel zal zijn. De pees kan dan afscheuren. Op deze website lees je meer over een ontstoken achillespees.

Zweepslag

Wanneer je tijdens het sporten een te snelle beweging maakt, is het mogelijk dat er een scheur ontstaan in je spier. Dit wordt zweepslag genoemd. Een zweepslag kan in alle spieren voorkomen maar komt het meest voor in de kuitspier. De scheur betreft vaak 1 tot 3 centimeter.

Schouderblessure

Bij sommige sporten zoals volleybal, handbal en honkbal is de schouder een erg belangrijk element. Vaak wordt de ene arm (slag-arm) vaker gebruikt dan de ander. Veel bewegingen worden tijdens het spel regelmatig herhaald wat kan zorgen voor overbelasting van de schouder. Hierbij zijn de spieren en pezen overbelast wat een zwelling en pijn kan veroorzaken. In een ernstiger geval ontstaat er een ontsteking. Afhankelijk van de ernst van de blessure verdwijnt deze na 2 tot 6 weken.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje