Your Cart
dietist

Wanneer ga je naar een diëtist?

Afvallen is in principe iets dat je makkelijk zelf zou moeten kunnen. Een kwestie van anders leven: je eten en drinken eens kritisch bekijken en zorgen voor meer beweging in je dagelijkse patroon. Maar toch komt niet iedereen er zelf uit. Dat kan een reden zijn om naar een diëtiste te stappen. Een goede diëtist weet namelijk precies wat er mogelijk is voor jou om af te vallen en welke weg je zou moeten bewandelen om op streefgewicht te komen.
Een diëtist heeft hiervoor gestudeerd. Weet als geen ander hoe je voeding en beweging moet combineren om meer energie te verbranden dan binnen te krijgen. Of je nu 60 kilo weegt en wil afvallen of 120… een diëtiste heeft altijd wel een manier om je te helpen.
Maar het kan voor mensen met overgewicht best lastig zijn om de stap naar een diëtist te zetten. Je moet immers toegeven dat het je alleen niet lukt en dat je faalt. Dat kan voor veel mensen een reden zijn om een diëtist nog even niet te benaderen.
Wanneer doe je dat dan wel?

Doktersadvies

Veel mensen – verreweg de meeste – komen bij een diëtist te zitten op advies van de dokter. Deze heeft de persoon in kwestie doorverwezen omdat duidelijk is dat het huidige gewicht – en de daarbij horende huidige situatie – niet meer gezond zijn. Het is dan vaak niet eens als primair doel om af te gaan vallen, maar eerder om gezonder te gaan leven. Want dat is waar een diëtist zich eigenlijk op richt: een gezonde leefstijl aanmeten (het woord dieet betekent namelijk zoiets als leefstijl). Daarin speelt voeding dan een grote rol, want door middel van gezondere voeding hoopt een diëtist haar patiënt op een gezonder gewicht te krijgen.
Ook kan het zijn dat je om medische redenen naar een diëtist wordt verwezen. Bijvoorbeeld als je suikerziekte hebt. Een diëtist helpt je dan je voeding zo uit te zoeken dat je minimaal hoeft te spuiten.

Eigen initiatief

Toch hoef je niet op doktersadvies de stap te zetten naar een diëtist. Je kan het heft in eigen hand nemen, bijvoorbeeld als je merkt dat je overgewicht je echt in de weg zit. Bijvoorbeeld omdat je buiten conditie bent, je ongelukkig en depressief voelt en het niet meer ziet zitten om met behulp van het zoveelste dieet af te gaan vallen. Ook kan je voor een diëtist kiezen als je van plan bent zwanger te worden en te zwaar bent. Een diëtist kan dan helpen je leven voor je zwangerschap meer op orde te krijgen een gezonde basis te bieden aan een eventueel kindje.
Het is niet erg om de stap naar een diëtist te zetten. Verreweg de meeste mensen zijn achteraf heel blij met hun gemaakte keuze. Dat zal zeker ook voor jou gelden.

Wat kost het?

Een diëtist kost ook geld. Gemiddeld gezien kun je uitgaan van een uurtarief dat tussen de € 50 en de € 120 ligt, afhankelijk van waar je naar een diëtist gaat en wat je allemaal met de diëtist bespreekt.
Dat kan dus hoog oplopen. In sommige gevallen wordt een diëtist echter door de zorgverzekeraar vergoed. Dan is het wel zo dat je doorverwezen moet zijn vanuit je huisarts. Zorg er dus voor dat je zo’n verwijzing kan overleggen wanneer je het geld van je bezoekjes bij de verzekering probeert te declareren.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist gaat met jou kijken naar hoe je je leven opnieuw vorm kunt geven op een dusdanige manier dat gezonde voeding en meer lichamelijke activiteit gaan zorgen voor een gezonder lijf. Daardoor zal je ook afvallen, maar dat is niet waar de diëtist zich hoofdzakelijk op richt. Vaak is dit wel de reden dat mensen naar een diëtist stappen. Het is dus goed om te weten dat een diëtist zich altijd op je algehele gezondheid richt en niet alleen op je gewicht.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje