Your Cart
manuele therapie

Wanneer is manuele therapie de oplossing voor je klachten?

Welke vorm van therapie dé oplossing is voor jouw klachten, hangt grotendeels af van de aard en kenmerken van de klachten. Voorbeelden van therapeuten zijn onder andere de fysiotherapeut en de manueel therapeut. Wellicht is manuele therapie dé oplossing voor de klachten waar je nu al zo lang mee loopt. Wanneer kan manuele therapie het beste worden ingeschakeld?

Wat is manuele therapie?

Een manuele therapeut is eigenlijk een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze professionals volgens na de opleiding voor fysiotherapeut nog een drie jaar durende vervolgopleiding. Deze therapeut wordt specifiek opgeleid om te kijken naar het bewegingsmechanisme van het menselijk lichaam, maar dan meer specifiek naar de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Vaak ervaart men klachten aan een gewricht door overbelasting. Een manueel therapeut kijkt naar hoe mensen bewegen en probeert door het stimuleren van soepele bewegingen te bereiken dat de gewrichten beter werken.

Voor welke klachten helpt manuele therapie?

Vanwege deze methode ziet manuele therapie dus echt op pijn aan de gewrichten. Deze klachten kunnen daarmee nog erg divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan nekpijn, hoofdpijn, rugpijn en heupklachten. Daarnaast geldt dat bijkomende klachten wel eens een dieperliggende oorzaak kunnen hebben, gelegen in één van deze gewrichten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in het been dat wordt uitgestraald vanuit de rug. Of hoofdpijn en duizeligheid die eigenlijk het gevolg zijn van nekklachten. Er is dus een breed spectrum aan klachten waarbij de manueel therapeut verlichting kan geven.

Hoe gaat een manueel therapeut te werk?

Voordat een effectief behandelplan kan worden opgesteld, is het van belang dat zorgvuldig wordt vastgesteld waar daadwerkelijk de oorzaak van de pijn ligt. Zoals hiervoor al toegelicht kunnen klachten ook het gevolg zijn van pijnuitstraling uit een ander gewricht. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Hierbij kijkt de manueel therapeut mee naar specifieke instructies, adviezen, bewustwording en geeft hij of zij begeleiding bij het daadwerkelijk gezonder bewegen. Het doel van manuele therapie is dus om met gezond bewegen een soepeler, sterker en pijnvrij lichaam te creëren. Ben jij woonzaam in de omgeving van Nijmegen? Kom dan eens langs bij Fysioprof voor een manuele therapie behandeling.

Snelle levertijden

Veel artikelen op voorraad

Bedenktijd

Bedenktijd op alle producten

Garantie

Garantie op alle producten

Veilig afrekenen

Afrekenen met een groen slotje